Reivindicacions de l’Associació Amics de la Murta d’Alzira

0
644

Fa uns dies l’Ajuntament d’Alzira publicitava que havia signat un conveni amb la Generalitat Valenciana pel qual s’atorgarà a Alzira una subvenció de 405.551’17€ per a la rehabilitació de la Casona de la Murta com a Centre d’Interpretació turística del Paratge de la Murta i del Monestir de Santa Maria de la Murta, dins dels Fons FEDER de la Unió Europea.
Des de l’Associació AMICS de la MURTA volem aprofitar esta ocasió per a continuar demanant les nostres reivindicacions històriques i, que a més, són de necessària execució per a dur endavant el projecte de la rehabilitació de la Casona de la Murta com:
A) Prohibir el pas de vehicles per la senda històrica quedant esta via, exclusivament, com a pas de vianants a excepció dels vehicles d’emergència.
B) Prohibir el pas de vehicles pel pont de Felip II per a salvaguardar-lo com a patrimoni Bé d’Interés Cultural que és.
C) Reparar el ferm, i fer els desaigües oportuns, del camí de la solana per a permetre el pas dels vehicles.
D) Ampliar el pont del camí de la solana per a poder habilitar esta com a única via de pas dels vehicles que hagen d’entrar a La Murta.
E) Dotar del pressupost que contemple les actuacións i el personal qualificat, les tanques i de la senyalització necessaris per a fer possible este projecte.

Francesc Xavier Blasco Vila 
President