Els 125 anys de l’antiga xarxa de clavegueram endarrerix les obres d’Hort dels Frares

0
984

Pascual: “Les canonades estaven prou pitjor del que imaginavem”

S’han vist obligats a canviar els dos equips de distribució de l’aigua potable

Les obres en Santa Rita començaran el pròxim dilluns

Ha arrancat la nova pavimentació d’Hort dels Frares

El mal estat de la xarxa d’aigua potable, davant la seua antiguitat de 125 anys, en Hort dels Frares, ha provocat un endarreriment de 18 dies, sobre el termini previst, en les obres de renovació d’esta canonada i la del clavegueram en este cèntric carrer d’Alzira

L’antic clavegueram “era com una sèquia al descobert que provocava fortes humetats en totes les vivendes del carrer”, comenta el regidor de Gestió Urbanística Fernando Pascual a Riberaexpress, que, aprofita, per a recordar que “la vida normal d’estes canonades no supera els 50 anys”.

L’endarreriment s’ha produït, a més, per la renovació dels dos equips de distribució de l’aigua potable; un en el creuament amb el carrer Reis Catòlics, que s’ha fet amb grans mesures de seguretat i altre a l’eixida d’Hort dels Frares a la Plaça Major.

El primer distribuix l’aigua potable al 80% de la població i el segon, al 20%, que afecta a les avingudes de Sants Patrons, i Luis Suñer així com al sector Tulell, entre d’altres.

“Les canonades estaven prou pitjor del que imaginaven” lamenta el regidor que fixa la segona quinzena del mes d’agost per al final de les obres en Hort dels Frares. Mentre le carrer Santa Rita que comencen el pròxim dilluns s’allargaran fins a mitjans de setembre.

Esta setmana ha començat la nova pavimentació en Hort dels Frares, fet que ha despertat els elogis per part de les titulars d’un establiment d’este històric carrer que, en breu, haurà canvia de “look” després de decenes d’anys.

Pascual assegura que “no estava contemplat en el projecte canviar estos equips”, però el seu estat molt deficient ha provocat la seua inclusió en el mateix. Un increment en el pressupost que “també assumirà Aguas de Valencia”, aclarix el responsable d’esta àrea municipal.

I mentre visita les obres manifesta que l’equip de govern es troba “satisfet” del resultat i la evolució de les obres, “malgrat el xicotet retràs”. I aprofita per “felicitar l’equip humà implicat en este projecte, el qual ha aportat un gran treball”. I afegix “estem segurs que els carrers d’Hort dels Frares i Santa Rita recuperaran la vitalitat amb la seua renovació”.

Riberaexpress