Alzicoop avalua en 22 milions d’euros els danys causats a Alzira per la pedregada

0
460
Estora de caquis en un camp de la partida de Berca

L’informe assegura que el pedrisc afectà a unes 38.000 fanecades del terme

Els danys en els caquis oscil.len entre el 80% i el 100%

Mentre les pèrdues en els cítrics van del 40% al 70% segons les varietats

Tècnics de la Cooperativa Hortofrutícola -ALZICOOP- han avaluat en més de 22 milions d’euros les pèrdues ocasionades als caquis i cítrics del terme d’Alzira per la tempesta del passat diumenge

El pedrisc afectà a unes 2.000 hectàrees de la zona de l’Horta i a un miler de la Garrofera, totalitzant 3.000 hectàrees (38.000 fanecades).

Segons l’informe, que la cooperativa presentarà esta vesprada en la reunió del Consell Agrari, el dany causat als caquis en estes zones del terme “oscil.len entre el 80% i el 100%”, mentre els percentatges  afectats als cítrics “depenen de les varietats i varien entre un 40% i un 70%”, segons ha manifestat el president d’ALZICOOP, Paco Clari, a Riberaexpress.

El regidor d’Agricultura Pep Carreres ja ha avançat que “acceptarà” el balanç de danys i pèrdues que aprove el Consell Agrari esta vesprada per tal que l’alcaldia, mitjançant un decret, reclame a les administracions central i autonòmica la declaració de zona catastròfica amb les compensacions pertinents basades en l’informe que li han presentat.

Encara que l’avaluació definitiva de les pèrdues és la que emetrà la conselleria d’Agricultura, arran els informes dels seus especialistes.

Cal recordar que els tècnics del sindicat agrari LA UNIÓ avaluaren les pèrdues d’Alzira en 5,2 milions d’euros essent un miler les hectàrees afectades.

Clari ha explicat que els danys no poden concretar-se fins que no passen varios dies de la tempesta, així hui ja s’aprecia en els camps els nombrosos fruits caiguts pels impactes de la pedra.