La moringa amb 15 ha cultivades guanya terreny a la Ribera

0
1150
Plantació de moringa al terme d'Alzira
Esta menuda moringa abastarà els 10 m d’alçària amb un tronc de 40 cm de diàmetre

La moringa, una oleífera original del sur de l’Himalia i la India, suma ja més de 15 hectàrees cultivades des que fa tres anys arribara a la comarca de la Ribera.

Un camp d’Alzira, d’unes 9 fanecades amb 31.500 plantes, és l’últim en afegir-se a l’interés que està despertant este arbre perenne de 10 metres d’alçària. Fins i tot, “ja hi han llavors autòctones al aclimatar-se molt bé amb tn sols tres anys”, segons comenta a Riberaexpress el comercial, Carlos Terol.

Està considerada un “superaliment” que té el seu principal ús en l’alimentació; les seues fulles i flors es consumixen tan crues com cuites i són molt riques en proteïnes i minerals.

De la fulla es fabrica farina, i s’utilitza per fer pa, cervessa i en condimentació. Terol estàconvençut que “acabarà en el món dels snacks”, fins i tot ja hi han “empreses interesades. Les multinacionals Nestlé i Gallina Blanca s’han interesat per la moringa ecològica que es cultiva en Màlaga.

Els seu ràpit creiximent, és un dels principals atractius per als agricultors riberencs que poc a poc van incrementant este cultiu alternatiu a la Ribera.

El kale i l’stevia, són altres plantes que comencen a interesar als agricultors que pretenen sustituir el cultiu dels cítrics per estos superaliments alternatius.