L’Hospital d’Alzira també participa en el Memorial Nacho Barberá

0
931

Iniciativa solidària contra la mort sobtada

 

  • La Dra. Isabel González s’ha reunit, este matí, amb el president de la UD Alzira, Juan Antonio Sanjuán, i amb Fernando Barberà, directiu del club i pare de Nacho

 

Alzira (20.06.18). L’Hospital Universitari de la Ribera se suma a la iniciativa solidària ‘Memorial Nacho Barberà’, impulsada per la UD Alzira amb la finalitat de recaptar fons per sensibilitzar i donar suport a la investigació sobre cardiopaties associades amb la mort sobtada.

 

Cal recordar que Nacho Barberà, capità de l’equip cadet de la UD Alzira, va morir de forma sobtada als 15 anys, mentre disputava un partit en Ontinyent el passat mes de febrer.

 

El president de la UD Alzira, Juan Antonio Sanjuán, i el directiu del club i pare de Nacho, Fernando Barberà, s’han reunit, este matí, amb la directora gerent de l’Hospital de la Ribera, Dra. Isabel González, a qui han informat d’esta iniciativa.

 

L’Hospital d’Alzira es converteix, així, en punt de venda de les polseres que s’han realitzat amb motiu del Memorial i que podran adquirir-se, per 2 euros, al Departament de Comunicació del centre alzireny.

 

Tots els diners recaptats es destinaran al Grup de Recerca en Cardiopaties de l’Institut d’Investigació Sanitària de l’Hospital la Fe (IIS La Fe).

 

Noucentes persones moren cada any a la Comunitat Valenciana a causa de la mort sobtada. Quan afecta a xiquets i joves sol ser degut a cardiopaties d’origen genètic (miocardiopaties, canalopaties i malalties genètiques de l’aorta), sent la immensa majoria malalties rares.

 

El torneig ‘Memorial Nacho Barberà’ es jugarà els dies 22 i 23 de juny al Camp Municipal Venècia d’Alzira.