Acord en el Pacte de Toledo perquè les pensions pujen com l’IPC

0
472
Pensionista en una concentració a Alzira

El Pacte de Toledo, en la seua primera reunió després de l’arribada de Pedro Sánchez a la presidència del Govern, ha acordat establir en la seua revisió de recomanacions que durant els anys de creixement econòmic les pensions pujaran, almenys, el mateix que el IPC i que l’increment podria anar inclús més allá.

Recessió

En el que encara no pareix haver-hi acord, és en el que s’hauria de fer en anys de recessió. En este punt, PP, Ciutadans i PDeCat consideren que només s’haurien de blindar les pensions més baixes, mentres que en la resta les pujades haurien de ser inferiors donat el negatiu moment econòmic.

Precisament per això, en els anys de bonança econòmica l’increment podria inclús superar al IPC, ja que així es recuperaria allò que s’ha perdut en els anys de recessió. Però en tot cas, el principi d’acord a què ha arribat el Pacte de Toledo suposa una important modificació de la legislació actual. Ara mateix, les pujades están lligades a la situació de la Seguretat Social, el dèficit de la qual està en nivells històrics i va superar l’any passat els 18.000 milions d’euros. Amb este nou pacte, en canvi, el dèficit del sistema passa a un segon pla i el que pesarà serà l’evolució de l’economia.»