Diego Gómez: «Amb quatre anys més consolidarem el canvi a Alzira»

0
1354
L’alcalde d’Alzira Diego Gómez davant l’escut de la ciutat en l’Ajuntament

En només tres anys hem aconseguit visualitzar canvis en la ciutat

Les remodelacions en Pérez Galdós i Hort dels Frares constituixen una obra de legislatura

En 2019 deixarem el deute municipal en uns mínims històrics

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez es mostra convençut que el govern de coalició integrat per Compromís, el PSPV i EUPV «aguantarà el que resta de legislatura», després d’assegurar que en només tres anys el tripartit ha aconseguit «visualitzar canvis en la ciutat». Un canvi del model de ciutat que «consolidarem amb quatre anys més en el govern»

Quan es complixen tres anys de la investidura els nous alcaldes, la primera autoritat d’Alzira fa un balanç del que suposa ja el 75% de la legislatura.

En una entrevista concedida a Riberaexpress, Gómez explica que els principals canvis s’han produït «en urbanisme», però que a més s’han fet modificacions «en les formes» en els departaments de Cultura, Esports i en «les relacions amb els ciutadans».

Per al cap de la corporació els logros més significatius s’han produït en l’area d’Urbanisme que ha tingut com principal objectiu «apaciguar el trànsit en el centre de la ciutat».

Les remodelacions en els carrers Pérez Galdós, amb l’ampliació de les voreres, i d’Hort dels Frares, Pastora i Santa Rita, vials peatonals consituixen al seu juí «una obra de legislatura», que «el futur de la ciutat ho jutjarà».

Altre dels projectres dels que es sent més satisfet el batlle d’Alzira, és l’Anell Verd que envoltarà tota la ciutat i que farà que els veïns «l’¡dentifiquen com un patrimoni paissagístic».

També resalta l’oferta cultural i lúdica «potent» mitjançant accions com el Nan@fest, la Biosfira i Art al Carrer.

Altre motiu de satisfacció per al govern local és sens dubte el Canal Obert de Les Basses que està construïnt actualment la Generalitat amb fons autonòmics que salvarà a esta barriada, definitivament, de les inundacions cícliques que patia.

Disminució del deute i rebaixa d’impostos

Altre dels punts que fica en l’haver del tripartit és la gestió econòmica que ha reduït el deute al 50% en només tres anys deixant-lo a hores d’ara en uns 8 milions d’euros, però que preten que es quede només amb 6 milions al final de la legislatura. «Uns mínims històrics» puntualitza Gómez i a més «rebaixant els impostos».

A l’alcalde li agradaria acabar en esta legislatura l’edifici de la Policia Local que està construïnt-se actualment al Torretxó, «però serà molt complicat» culminar esta «aposta valenta».

Mal sabor de boca

En canvi reconeix que li quedarà «un mal sabor de boca» al final d’este el seu primer mandat, al continuar sense renovar-se  els centres educatius antics i deteriorats com els instituts Rei en Jaume i Josep Maria Parra». Esperem que en la pròxima legistura la conselleria d’Educació complisca la seua promesa de fer unes noves instal.lacions».

Reestructuració dels departaments

El president del consistori avança que si els tres partits tornaren a governar en coalició «caldrà fer una reestructuració» de la gestió i funcionament dels departaments municipals, en reconèixer que «hem canviat molts pocs elements de l’estructura organitzativa de l’ajuntament, amb l’experiència acumulada estos anys a bon segur que farem canvis», conclou Diego Gómez.

Riberaexpress