Alzira pretén recòrrer en un any el 50% de l’Anell Verd

0
753
El regidor de Medi Ambient Pep Carreres en un tram de l’Anell Verd
Les guies de l’Anell i del Jardí Romàntic presentades hui

Diego Gómez i Pep Carreres han presentat la guia del jardí romàntic de la Murta i la de l’Anell Verd

 En novembre estaran acabats els miradors al Xúquer i al Barxeta

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, han presentat este matí la Guia Botànica del Jardí Romàntic de la Murta i la Guia del projecte de l’Anell Verd d’Alzira.

 

La Guia del Jardí Romàntic del Casalot de la Murta, denominat també Jardí Secret, ha estat realitzada per Coraline Chane, arquitecta paisatgística i alumna d’intercanvi del Programa Eurodisea i ha comptat amb la col·laboració de les tècniques de Medi Ambient Reyes Lliso i Bàrbara Benavent. En ella es mostra un estudi exhaustiu de la vegetació existent i la seua millora, a fi de recuperar l’esplendor d’un àmbit particular a causa de la presència majoritària d’espècies al·lòctones en un entorn natural com és la Murta.

 

La Guia es pot descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament d’Alzira www.alzira.es i s’ha fet en quatre idiomes, valencià, castellà, anglés i francés. A més, amb la recent instal·lació de xarxa wifi a la Murta serà més fàcil la descàrrega i per tant es fa més accessible qualsevol informació al respecte.

 

Gómez ha destacat: “Amb esta Guia es descobrix la qualitat paisatgística i botànica del Jardí Romàntic. Ajuntem dos aspectes: per una banda, conéixer la botànica i vegetació i, per altra, poder dur endavant un projecte d’educació mediambiental, no sols per als escolars, sinó per a professionals i la ciutadania en general.

 

Quant a la Guia de l’Anell Verd d’Alzira, la màxima autoritat municipal ha manifestat durant la roda de premsa que “complix diferents requisits, és una finestra oberta per al coneixement i valoració del paisatge que envolta Alzira; facilita el contacte amb la ciutat i els espais amb valor mediambiental i paisatgístic que tenim; i fa de connexió d’espais i, per tant, facilita la mobilitat”.

 

Esta Guia, que també es pot descarregar des de www.alzira.es, pretén generar una experiència cultural al paisatge. Ha estat desenvolupada per l’empresa Cercle amb la col·laboració dels tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira Llorenç Pérez i Rafael Carrió i els arquitectes municipals Ambrosio Ferrer i Elena Gómez.

 

Carreres ha matisat: “Es preveu que al final d’esta legislatura puga estar ja desenvolupat el 50% d’este Anell, que es farà des de la gasolinera de la carretera de Tavernes, passant pel canal de les Basses, seguint pel Malecó, on es farà un mirador al riu Barxeta i un altre al riu Xúquer i per l’Hort de Redal fins a connectar amb el Passeig Fluvial. Este projecte el que pretén és definir un itinerari al voltant de la ciutat, per a vianants i ciclistes, incorporant arbratge com a element principal”.

 

Du lligat un Pla d’Arbratge que té la finalitat de captació de CO2, el manteniment del confort climàtic i l’augment de la biodiversitat. A més de la mobilitat sostenible amb la reducció de les emissions de CO2, afavorir un tipus de via saludable i canviar el model de ciutat. Per últim, voI posar en valor el patrimoni i el paisatge cultural d’Alzira, potenciar les relacions dels ciutadans amb la seua tradició i ampliar les experiències d’us públic.