Lidia Falcón en Alzira: “Qué burros són estos jutges !”

0
812
Lidia Falcón en la Casa de la Cultura
Marina Mir regidora d’Igualtat

“L’esglèsia catòlica és la institució que més ha oprimit a la dona”

“Quan violen a una dona ens violen a totes”

“Les dones hem de ser les agents del canvi revolucionari”

La històrica feminista Lidia Falcón no ha deixat esta vesprada a Alzira cap titella sense cap en emetre dures crítiques contra la justícia, l’esglesia catòlica, la monarquia, l’aristocràcia i fins i tot els sindicats als que ha convidat a convocar una vaga general

Els magistrats i el Consell General del Poder Judicial han copat bona part de la seua  acerada censura; “la justicia és un cos esclerotitzat” i el poder judicial “és el que menys han entrat en la democràcia”, per arredonir els seus qualificatius en clara alusió a la sentència del cas de la Manada, que considerat “monstruosa” amb un contundent “qué burros són els jutges” que han causat impacte entre els nombrosos assistents a la Casa de la Cultura.

Falcón ha rematat els seus dardos a la justícia advertint “si creuen que la sentència ens l’anem a tragar….” i afegir “quan violen a una dona ens violen a totes”.

Ha resaltat l’èxit del 8M però s’ha preguntat “i després qué”. Amb 40 anys “en el paritori”, considera que li ha arribat al feminismo “l’hora de governar”, després d’haver estat “d’esquenes a la política” i en entendre que la política actual s’ha “desprestigiat” als estar “agranats per la corrupció” els partits polítics majoritaris.

“Nosaltres hem de ser les agents del canvi revolucionari”, frase que ha alçat una sonora ovació.

També s’ha mostrat molt crítica amb la despesa armamentística; “el que està arruinant al món és el gasto en armament”, deia la líder feminista que ha crucificat l’OTAN a la que considera “el club criminal més important del món”.

En el plano polític ha convidat a l’esquerra a “unir-se” per fer front a la dreta i als poders fàctics, al temps que explicava “la lluita no és eixir sols dos vegades al carrer”.

La que tampoc és sant de la seua devoció es l’esglèsia catòlica, instutució segons Falcón que”més ha oprimit a la dona sobre tot ideològicament”. Una esglèsia en la que “tan sols el 14% va a missa, però que manté el poder de prop del 50% de les places escolars al seu càrrec”.

També s’ha guanyat el favor del públic al manifestar “tenim que proclamar la República”, el que considera seria “un canvi important”.

La nº 1 del Partit Feminista ha lamentat que Espanya siga “el cinqué pais” del món fabricant d’armes que a més “les ven a països opresors”.

I per últim Lidia Falcó ha deixat ben clar als assistents a la seua conferència que “si tornen a guanyar els mateixos en les pròximes eleccions la culpa serà nostra, a veure si la gen aprén a votar” ha culminat.

Riberaexpress