Interpreta Natura recupera una parcel.la abandonada de la Casella

0
760
Instal.lant caixes niu hui a la parcel.la
Plantació d’un abre per treballadors d’IKEA
Federico Llorca és el president d’Interpreta Natura
El terreny es troba abancalat amb un sistema de reg per gravetat

Reconstrueix la zona amb espécies autòctones

Instal.la caixes nius per millorar la població d’aus autòctones

Organitza accions pedagògiques i mediambientals

L’associació Interpreta Natura d’Alzira encetà, fa sis mesos, la recuperació d’una parcel.la de 2 hectàrees de cultiu citrícola abandonada en el seu dia com tantes de la capital de la comarca per falta de rendibilitat

El terreny, ubicat en la falda de la muntanya, pertany a la fundació Fundem que ha arribat a un acord de custòdia amb la nova entitat alzirenya Interpreta Natura.

Les tasques de recuperació començaren l’any passat amb el desbrossament de la parcel.la que l’havia ocupat la lantana, una planta “colonitzadora” com diu el president de l’associació Federico Llorca.

Tot seguit els naturistes d’Interpreta han començat la plantació d’espècies autòctones com carrasques, llentiscles, freixos i anouers, entre altres.

Mentre hui es plantaven els últims arbres, Llorca explicava a Riberaexpress que “l’objectiu principal de la nostra associació és el de reconstruir la natura” i a més “sensibilitzar” mediambientalment a la gent.

La última activitat destinada a “posar en valor esta parcel.la” ha tingut lloc hui diumenge amb la participació d’una trentena de treballadors de l’empresa IKEA; a primera hora del matí han instal.lat tres caixes nius “per millorar la població d’aus autòctones” i per “evitar que la zona s’òmpliga d’insectes”.

Tot seguit han rebut una exhibició de cetreria amb la participació d’una àguila que ha sobrevolat la parcel.la i també els caps dels visitants. I posteriorment han regat els arbres que es plantaren el Dia de l’Arbre i han plantat quatre llidoners i dos anouers. La jornada mediambiental l’han completat amb una excusió a l’Ouet.

Llorca resalta “el sistema de reg en gravetat” que s’instal.là en el seu dia en esta parcel.la escalonada que preten conservar per a “no perdre la cultura agrària”.

Interpreta Natura conta amb un ample ventall d’activitats i projectes de desenvolupament territorial en espais naturals protegits, com este de la Casella, i a més organitza accions pedagògiques i interpretatives per a escolars i promou campanyes mediambientals mitjançant un equip multidisciplinar especialista en el mitjà rural i natural, la interpretació, les arts, la història i la pedagogia”. Activitats que porta a cap amb ajuntaments, centres educatius i empreses de la Comunitat Valenciana.

Riberaexpress