Els pensionistes d’Alzira reclamaran amb una moció el suport del consistori local

0
412

Al voltant de dos centenars de jubilats i pensionistes s’han concentrat hui, de nou, a les portes de l’Ajuntament d’Alzira per reivindicar unes pensions dignes.

Els organitzadors han fet una crida a la manifestació que es celebrarà a València el pròxim 1 de maig i han anunciat que presentaran una moció al consistori perquè la corporació municipal done suport a les seues reivindicacions que bàsicament són aquestes:

1. Revalorización según el IPC

Que les pensions es revaloritzen segons l’IPC previst i hi haja una clàusula de revisió automàtica.

2. Pacte de Toledo. Donar veu als col·lectius de pensionistes en el Pacte de Toledo i s’eleve la quantia de les prestacions de manera immediata.
3. Finançades pels Pressupostos. Una solució al buidatge del Fons de Reserva, per la qual cosa serà necessari que les pensions siguen sufragades pels Pressupostos. I que els impostos contribuïsquen a millorar la situació dels pensionistes, per al que seria convenient eliminar els límits de les cotitzacions socials.
4. Taxa de substitució. Impedir que la relació entre la pensió i l’últim salari, la denominada taxa de substitució caiga com està previst del 80% al 50% en els pròxims anys.
5. Pensió pública. Eludir que el sistema de pensions actual passe a dependre de les pensions privades i que el sistema de pensions siga exclusivament un sistema assistencial de pensions mínimes.