Pep Carreres: “Hem quadruplicat les càmares de l’insectari respecte a les del govern del PP”

0
507

El PP tancà l’insectari entre els anys 2009 al 2014

El pròxim any incrementarem fins a 8 les càmares quadruplicant l’actual producció

Hem obert

Pep Carrer amb el gerent de l’insectari

una aula mediambiental d’ús pedagògic per als escolars

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient Pep Carreres ha replicat les crítiques del Grup Municipal Popular sobre l’insectari manifestant que l’actual govern “ha quadruplicat el nombre de càmares que hi havien en l’anterior legislatura que governava el PP”.

Segons Carreres l’insectrari deixà de funcionar entre els anys 2009 i 2014 “amb l’aleshores regidor Enrique Montalvá al front d’Agricultura” i sols l’any “preelectoral de 2015 funcionà una única càmara”.

L’actual equip de govern fa afegir tres càmares en 2017, totalitzat ara quatre cabines destinades a la criança del cryptolaemus, depredador natural del “cotonet”, segons Carreres qui ha avançat que en 2019 “s’ampliaran a 8 les càmares, quadruplicant l’actual producció, totes elles amb aire condicionat”.

La inversió de 10.000 euros, prodecent de la Diputació, i destinada a la construcció d’una aula d’educació ambiental així com a la millora de les instal.lacions ha provocat la crítica dels populars alzirenys; “demanem que les inversions que es facen en l’insectari municipal deixen de ser pura propaganda política i passen a ser un objectiu eficaç per al cultiu del depredadors com en este cas el cryptolaemus”.

L’actual responsable d’Agricultura considera “important” que els escolars alzirenys “coneguen el procés i la lluita biològica contra les plagues”.

Insectari comarcal

Carreres ha mantés contactes amb la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient per tal que l’insectari municipal d’Alzira, gestionat per Alzicoop, “siga de caràcter comarcal”, davant la necessitat d’una ampla inversió. L’Ajuntament d’Alzira cediria, en este cas, els terrenys per al futur insectari comarcal que “faria molt més efectiva la lluita contra la plaga citrícola del cotonet”.

L’actual responsable de l’a`rea agrícola ha declarat a Riberaexpress que “no entenc el comunicat del PP”, al que qualifica de “contradictori”, donat que “al temps que critica la inversió, diu que l’aula és necessària”.

Una aula que estarà conduïda per dos bècàries llicenciades en Ciències Mediambientals i que acollirà els primers escolars abans que finalitze l’actual curs.