Pedro Sánchez: «Alzira i el seu hospital són un símbol de la bona política»

0
1475
Sánchez amb la consellera i la gerent de l'Hospital d'Alzira
Sánchez amb la consellera i la gerent de l’Hospital d’Alzira

Blindarem la sanitat en la Constitució

El Real Decret del PP expulsà a 900.000 ciutadans del sistema

El líder del PSOE Pedro Sánchez s’ha compromés esta vesprada a Alzira a derogar el real decret del PP que «expulsà» de la sanitat pública a 30.000 sanitaris i a recuperar «la «universalitat i la gratuïtat de la sanitat».

Símbol de la bona política

Sánchez que ha estat acompanyat pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, a més de vicealcaldessa d’Alzira Isabel Aguilar, ha ficat Alzira com «símbol de la bona política i de la paraula donada», per resaltar el compliment del govern del Botànic encapçalat per Puig, de sustituir la gestió privada per la pública en el Departament Sanitari de la Ribera. També assistiren el secretari d’organització José Luis Ábalos així com nombrosos alcaldes, regidors i càrrecs orgànics del partit a la comarca.

Blindar la sanitat

El líder socialista ha fet palés el compromís del seu partit amb la sanitat pública: anem a blindar-la com un dret fonamental, ho anem a fer en quant es faça la reforma de la Constitució. També ha avançat que, si arriba al Govern, derogarà el reial decret de 2012 que va suposar un retall en la sanitat pública: que expulsà a 900.000 ciutadans del sistema i a 30.000 treballadors i va obrir la porta al copagament farmacèutic, eliminant 400 fàrmacs de la cobertura de la Seguretat Social.

Ocupació digna

En el seu discurs marcat per la temàtica sanitària, no ha faltat les crítiques al govern de Rajoy per la seua nula lluita contra la pobressa infantil «hi han 1,4 milions de xiquets» en risc i ha afegit el seu compromís en «crear ocupació digna», encara que no ha mencionat si derogarà o no la reforma laboral.

Infrainversió

En clara alusió a la presidenta de Madrid Cristina Cifuentes, Sánchez ha resaltat que els governs del PP «són màsters en engany i corrupció». Tampoc ha faltat el seu suport a un nou model de finançament autonòmic, reivindicat, prèviament, per Ximo Puig que ha valorat en 16.000 milions d’euros el deute de l’Estat amb la Comunitat Valenciana. Així com en 3.000 milions la «infrainversió» patida pel Pais Valencià durant l’últim govern de Rajoy.