La Cova de les Meravelles inclosa en la Xarxa de Protecció Europea d’Espais Naturals

0
453

L’Ajuntament i la Conselleria col·laboren en el manteniment de la Cova de les Meravelles

                                         

Alzira, 11 d’abril de 2018.- L’Ajuntament d’Alzira i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural col·laboraran en el manteniment de la Cova de les Meravelles.

Recentment la Conselleria ha finalitzat les obres de protecció de la Cova de les Meravelles, situada en el terme municipal d’Alzira. És un lloc de referència per ser l’espai on habiten fins a 7 espècies de rates penades, alguna d’elles en perill d’extinció i que, per tant, requerixen d’una preservació del seu hàbitat. Per això, la Conselleria ha procedit a instal·lar una tanca perimetral de protecció per a evitar l’entrada a la dita cova i les molèsties que d’això poden derivar-se a les diferents espècies.

En una visita realitzada a dita cova, el regidor responsable de Medi Ambient, Pep Carreres, ha manifestat que “el fet de fer una conservació compartida entre la Conselleria i l’Ajuntament, degut a l’interés d’este espai, atén que es tracta d’un dels tres espais inclosos a la Xarxa de Protecció Europea d’Espais Naturals denominada Xarxa Natura 2000. Els altres espais amb què l’Ajuntament ja col·labora en el manteniment, situats al terme municipal, són la serra de Corbera i del riu Xúquer, ambdós espais inclosos dins la mencionada xarxa”.