Guadassuar gaudix de la taxa d’atur més baixa de la Ribera (8,06%)

0
608

A Guadassuar continuem d’enhorabona. La millora en la gestió no solament es nota en un superàvit rècord a Espanya per segon any consecutiu, sinó també en la reducció de l’atur aconseguit el 2017. Guadassuar, d’acord amb les dades oficials, situava la taxa d’atur en el 8,06%, sent la taxa més baixa de la Ribera. Aquesta taxa se situa també a la meitat de la taxa d’Espanya, que el 2017 ha estat el 16,6%.

Aquesta reducció es basa fonamentalment en una major inversió pressupostària en la partida de foment de l’ocupació, que multiplica per 6 els diners destinats pel govern anterior (PP) . A més a més del major esforç econòmic municipal, també cal assenyalar l’augment de les inversions en aquesta partida dedicada tant per la Generalitat Valenciana, a través del SERVEF, com de la Diputació de València.

Contractacions i pressupost destinat:

1) BORSES MUNICIPALS DE TREBALL: destinats 119.218,07 euros del pressupost municipal per donar treball a 21 persones aturades.

 

2) PROGRAMES SUBVENCIONATS  (SERVEF, Diputació de València i l’Ajuntament (18.435,76 €): total en conjunt 206.926,33 euros, que han donat treball a 31 persones aturades

 

TOTAL INVERSIÓ CONJUNTA 2017: 326.144,4 euros

 

TOTAL PERSONES CONTRACTADES 2017: 52 persones

Des d’un primer moment a Compromís vam tenir clar que una de les màximes prioritats seria el foment de l’ocupació, per reduir al màxim el nombre de famílies en situació precària per la crisi, com també la contractació de joves, amb la taxa d’atur més alta, donant-los l’oportunitat de tenir el seu primer treball, sense oblidar les persones amb experiència. Treball amb un sou digne i rebaixes fiscals: #RescatemPersones.

Finalment, destacar una altra qüestió molt important:  estem creant el clima de confiança i seguretat necessaris per a fomentar la inversió de les empreses locals i perquè en vinguen de noves. Especialment interessats en inversions per part d’empreses que invertisquen en I+D+R, que siguen punteres tecnològicament i respectuoses mediambientalment.

Però encara no estem satisfets. En la mesura que el deute municipal es rebaixe durant els pròxims anys, es podran dedicar més diners per crear més ocupació i arribar a l’objectiu desitjat: #ZeroAturats #ZeroDeute

Joan Puchol

Compromís