Polles d’aigua escabussonets i fotxes les aus més comuns al riu Xúquer en el tram d’Alzira

0
220
Observació d’aus este matí a Alzira

El llit del Xúquer pròxim al Pont de Ferro s’ha repoblat amb prop de 300 plantes

El regidor d’Agricultura Pep Carreres i el president d’Alzicoop han participat en el Dia de l’Arbre

Les aus més comuns que residixen al voltant del riu Xúquer a la Ribera, són les polles d’aigua, els escabussonets i la fotxa, segons ha explicat el gerent de La Granja de Bitxos, Toni Rubio, durant la visita guiada realitzada hui a Alzira.

Altra au que s’ha recuperat últimament en la zona és el blauet (Martin pescador) a bon segur “per la millora en lal qualitat de les aigües” segons Rubio.

El blavet protegit

El tècnic municipal de Medi Ambient, Llorenç Giménez explicava a Riberaexpress que la Xarxa Natura 2.000 aconseguí que la UE protegira el tram del Xúquer pròxim al Pont de Ferro d’Alzira, precissament per l’existència del blavet.

A les aus comuns a les rodalies del principal riu valencià són; l’agrò blau, la xivitona, l’esplugabous, el coll-ver, el sivert, el corb amrí i la gavina vulgar.

Prèviament a l’observació de la fauna hivernal s’ha celebrat el Dia de l’Arbre amb la plantació de prop de 300 exemplar de distintes espècies baladres, llentiscles, salzes, filirea i tamarix entre d’altres segons la representant de la Fundació l’Imne, Sales Tomás.

Augmenta la biodiversitat

El regidor de Medi Ambient i Agricultura, Pep Carreres, ha destacat que “la plantació dels exemplars d’espècies autòctones augmenta la biodiversitat del Xúquer, oferint refugi i llocs de cria a la fauna local i ajudant a estabilitzar els marges del riu, cosa que disminuïx l’efecte erosiu de les riuades”.

En esta ja tradicional activitat han participat la Cooperativa Hortofrutícola -ALZICOOP- que ha distribuït plantes entre tots els assistents i la Creu Roja que ha organitzat un taller. Entre ela assistents cal destacar el regidor de Medi Ambient i Agricultura Pep Carreres i el president d’Alzicoop Paco Clari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here