L’Ajuntament de l’Alcúdia destina en els pressupostos 700.000€ a inversions

0
141
Últim plenari

L’Alcúdia aprova el pressupost del 2018 amb els vots a favor del PSPV i Compromís i el vot en contra del PP

Una partida està destinada a comprar bicicletes incloses les elèctriques

L’atenció a les persones, l’educació, la cultura, la sostenibilitat, la participació ciutadana i uns serveis públics de qualitat són les principals apostes del govern actual

 

Aquest setmana s’ha aprovat, amb els vots favorables del PSPV i Compromís i el vot en contra del PP, els tercers pressupostos de la present legislatura. Uns pressupostos que, en línia amb els aprovats per a l’exercici anterior, prioritzen l’atenció a les persones, la cultura i l’educació, al mateix temps que aporten per la sostenibilitat, l’ocupació i la participació ciutadana.

 

Aquest pressupost segueix destinant 150.000 euros per a cobrir els serveis socials bàsics i el suport a les famílies i 134.000 euros per a diverses beques i ajudes en educació: llibres, transport i material escolar. Però, a més, aquest últim crèdit es complementa amb altres relatius al món de la cultura i de l’educació com és un nou programa per a la dotació de beques a l’estudiantat de qualsevol grau, un altre crèdit per a beques per a l’estudiantat en conservatori de música, així com subvencions destinades als diferents col·legis del municipi i per a les associacions de mares i pares dels mateixos.

 

L’Ajuntament reforçarà l’Oficina Tècnica, a l’igual que els Serveis Socials i l’Administració de l’Ajuntament. Es crea una nova partida per a subvencionar la compra de bicicletes, incloent les elèctriques, a l’igual que altra  d’ajudes a l’accés a l’habitatge dels joves.

 

Les subvencions a les entitats ciutadanes i esportives de l’Alcúdia es portaran aquest any quasi 300.000 euros, una quantitat notable, que demostra l’interès de l’Ajuntament en potenciar les distintes associacions i entitats existents. Per altra banda, i a l’igual que a l’exercici anterior, aquest 2018 es destinen 125.000 euros al Pla d’Ocupació Local, que l’any passat va donar feina a 135 persones, i que reforçarà les aportacions que es facen des d’altres administracions amb aquesta mateixa finalitat.

 

Cal destacar que l’Ajuntament destinarà més de 700.000 euros a inversions, una de les majors xifres d’inversions dels últims amb un augment substancial respecte la quantitat de l’exercici anterior. L’aposta pels pressuposts participatius és ja una realitat, ja que en la tercera edició han participat més de 800 persones de l’Alcúdia, destinant 332.000 euros a 10 actuacions distintes proposades i votades pels veïns i veïnes de l’Alcúdia.

 

Per a l’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, “el pressupost per a 2018 és auster (per l’absència de despeses innecessàries), responsable, realista (en la mateixa línia que els darrers exercicis on no han hagut grans desviaments ni en ingressos ni en despeses) i destinat principalment a assegurar els programes de protecció social”. Així, aquest pressupost s’ha realitzat d’acord amb l’atenció a les persones, especialment a les més vulnerables, reactivació econòmica i creació d’ocupació.

 

Per la seua banda, Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, ha incidit en que aquests són un pressuposts equilibrats, socials, que remarquen el compromís d’aquest ajuntament amb les persones, l’educació, la cultura, l’ocupació i la sostenibilitat. Destacant la importància de la participació ciutadana en l’elaboració dels pressuposts participatius i l’impuls a projectes sostenibles tant de mobilitat com de medi ambient.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here