Carcaixent també proposa una protectora comarcal que gestione els animals abandonats

0
418
Carcaixent protectora mancomunitatEls regidors de Protecció Animal i Medi Ambient s’han reunit amb representants de l’ens comarcal per tractar el problema de l’abandonament animal
Alzira aporta terrenys municipals per comarcalitzar este servei

L’Ajuntament de Carcaixent ha traslladat a la Mancomunitat de la Ribera Alta, la proposta d’estudiar la creació d’una protectora pública mancomunada que gestione el servei de recollida i tinença d´animals abandonats. El projecte es va presentar el passat mes d’abril i este matí s´han reprès les converses en una reunió entre els Regidors de Protecció Animal i Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent, Carles Albert i Paula Lozano, el President de la Mancomunitat, Txema Pèlaez i el Gerent de l´ens comarcal, Sergi Machí. En els pròxims mesos es visitaran iniciatives semblants en altres comarques i s’estudiarà la viabilitat de la proposta.

Els dos regidors han traslladat als representants de la Mancomunitat que l´abandonament animal és una problemàtica que va en augment tant a Carcaixent com a la resta dels pobles de la comarca i que s’han de buscar solucions que traspassen l’àmbit local. Així, han explicat que des de l’Ajuntament de Carcaixent es considera que este servei hauria de prestar-se des d’un ens públic per tal de garantir el benestar dels animals i, especialment, complir el compromís del sacrifici zero.

Per altra banda, en l’encontre d’este matí també s’ha posat de manifest la circumstància que no hi ha pràcticament cap protectora amb terrenys a la comarca de la Ribera Alta per albergar els animals abandonats. Per este motiu, han proposat a la Mancomunitat que seria necessari comptar amb un servei públic de recollida dels animals que apareixen perduts i/o abandonats que disposara d’un lloc condicionat correctament perquè s’hi puguen quedar a l’espera de poder ser recuperats pels seus propietaris o per una nova família.

Des de l´Ajuntament de Carcaixent, el Regidor de Protecció Animal, Carles Albert, ha volgut fer una crida a la resta d´Ajuntaments de la comarca perquè se sumen a la proposta i abordar esta problemàtica de forma conjunta ja que els animals no entenen de termes municipals. Albert ha remarcat que per a l´Ajuntament de Carcaixent el benestar animal és un eix fonamental de la seua acció política i que va a continuar treballant-se per convertir Carcaixent en una veritable ciutat «amiga dels animals», «el nombre d’animals perduts i abandonats no deixa de créixer i s’han de buscar solucions que afronten el tema des de les dos vessants: garantir que estos animals estiguen en les millors condicions i puguen trobar una nova llar, però també sensibilitzar la població per a evitar este tipus de conductes», ha explicat.

La proposta d’una protectora mancomunada va en la línia d’altres actuacions realitzades en els últims mesos en matèria de benestar animal, com l’ordenança de tinença i protecció d’animals aprovada definitivament el passat mes d’octubre. Diferents ajuntaments s’han interessat per este reglament que té com a principal objectiu afavorir el benestar dels animals, aprofundir en la tinença responsable i garantir una bona convivència entre persones i animals. Per altra banda, el regidor de Protecció Animal ha avançat que va a posar-se en marxa una campanya informativa per tal de donar a conèixer el contingut de l’ordenança i sensibilitzar la població al voltant del tema de l’abandonament animal i la importància de la tinença responsable.

L’Ajuntament d’Alzira té previst oferir la parcel.la municipal que albergà l’antiga Gossera per tal de comarcalitzar la recollida d’animals abandonats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here