Alzira ha recordat hui amb diversos actes la conquesta de la ciutat per Jaume I fa 775 anys

0
967
Vicente Ferrer Antonia Bria Bernat Mascarell i Facundo Botija
Vicente Ferrer Antonia Bria Bernat Mascarell i Facundo Botija

jaume I public salo noble Jaume I premiats i corporacio jaume I antonia afa Jaume I insignia Vicent ferrer Jaume insigina Facundo Jaume I alcalde senyerajaume I bernat mascarell (2)Jaume I aure lairon 1

Alzira ha ret hui homenatge al rei Jaume I i a la senyera d’Alzira amb motiu de la seua entrada a la ciutat el 1242 amb dos actes, la processó cívica i el plenari institucional d’imposició de les Insígnies d’Or de la Ciutat.

La processó cívica s’ha iniciat amb l’abaixada de la senyera des del Saló Noble per part de la regidora de Cultura i Esports, representant al Grup Municipal de Compromís, Aida Ginestar. La senyera l’ha rebuda a la porta de l’Ajuntament l’alcalde, Diego Gómez, li l’ha donada al regidor d’Educació i Infància, José Grau, en representació del grup municipal Socialista donant, així, inici la processó.

La processó ha estat encapçalada per la Colla Les Raboses d’Alzira i han participat en esta les Falleres Majors d’Alzira 2018, Junta Local Fallera, els Clavaris Majors de la Setmana Santa 2018, la Junta de Germandats i Confraries, la Junta Coordinadora de Festes de Barris i Partides, Na Violant i Jaume I, els Moros i Cristians de la Vila d’Alzira, la Confraria dels Sants Patrons Bernat, María i Gràcia, la Confraria de la Mare de Déu del Lluch, la Confraria de la Mare de Déu de la Murta, el Grup de Danses d’Alzira, la Societat Musical d’Alzira, l’Associació Empresarial d’Alzira i els guardonats i guardonades amb les Insígnies d’Or de la Ciutat 2017.

En la primera part del recorregut també han portat la senyera el regidor d’Ocupació, Recursos Humans i Organització i Promoció Econòmica, Iván Martínez, en representació del grup municipal d’Esquerra Unida, que l’ha deixada a la plaça Major. Allí ha tingut lloc l’acte d’homenatge a Jaume I i la senyera d’Alzira. La periodista d’Alzira Ràdio, Elisa Moragón, ha llegit un text i ha actuat la Colla Les Raboses d’Alzira.

En acabar l’acte a la plaça Major, s’ha reprès la processó cívica. En esta segona part, ha portat la senyera la regidora de Seguretat i Projectes Urbanístics, Sara Garés, que l’ha portada fins les muralles de la plaça del Mercat on ha actuat la Banda Jove de la Societat Musical d’Alzira.

A continuació, han portat la senyera el regidor del grup municipal Popular, Juan María de la Cámara, i la regidora del grup municipal de Ciudadanos, Mª. José Llopis. En arribar a l’Ajuntament d’Alzira, l’alcalde i la regidora de Cultura i Esports han pujat la senyera.

Una vegada finalitzada la processó cívica, ha començat al Saló Noble, el Plenari Institucional d’imposició de les Insígnies d’Or amb l’Escut de la Ciutat per a l’any 2017, que han recaigut en l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer, en la modalitat d’Humanisme; el Parc Comarcal de Bombers, en la modalitat d’Activitats Diverses; Vicente Ferrer Cuenca, en la modalitat d’Activitats Empresarials; Elena Negueroles, en la modalitat de Cultura i Facundo Botija, en la modalitat d’Esports.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here