Carlet llança una campanya per a regalar joguets en «igualtat»

0
573

Carlet campanya joguetsPersonatges com Mazinger Z o Barbie són els impulsors d’una campanya per a promoure la compra de joguets que no encasellen els xiquets i les xiquetes. Sota el lema «Per a viure en igualtat, juguem en igualtat», la campanya aposta perquè els pares i les mares siguen conscients que els joguets sexistes limiten les opcions dels xiquets i les xiquetes de manera que es perpetua la desigualtat de gènere.

La campanya forma part de les iniciatives que des de la Regidoria de la Dona i Igualtat es duen a terme per tal de fomentar una educació igualitària, tot i que esta campanya va adreçada fonamentalment a les persones adultes, pares, mares, iaios, ties i tios que són els encarregats de comprar els regals del pare Noel i de Reis.

La campanya consta de quatre imatges icòniques de joguets com són la Barbie, el Geiperman, un carro de neteja de joguet i Mazinger Z, imatges amb els tradicionals fons en rosa i en blau, que aporten missatges trencadors respecte al que passa en el corredor blau i en el corredor rosa.

Per exemple, al corredor rosa «les xiques mai ascendixen» i «no hi ha emocionants aventures fora de casa», al corredor blau «el pare mai s’ocupa dels bebés» i «els sentiments són una debilitat». Estes imatges s’han distribuït als comerços de la població i a les xarxes socials municipals amb missatges en el mateix sentit; així mateix s’ha reforçat amb una sèrie de consells i recomanacions per als pares i mares a l’hora de fer la llista de regals i comprar-los. Des de l’Ajuntament es recomana als adults evitar dir «això és de xics, o això és de xiques», comprar els regals basant-se en l’edat i les aficions i no en el seu gènere, triar sempre els jocs dirigits a xiquets i xiquetes per igual i buscar la presència de personatges femenins en els jocs «masculins», i personatges masculins en els «d’elles».

A més de les recomanacions que es poden vore a l’espai web municipal i al diari local, també s’han preparat unes fitxes didàctiques per a treballar en casa o a l’escola  conjuntament adults i menuts, per tal d’avaluar qui fa les tasques de casa, quins regals són millors per a cada edat i aportar una visió nova a l’hora d’abordar els catàlegs de regals. Les fitxes didàctiques estan a l’abast de tots a l’espai web municipal.

Esta campanya, segons explica la regidora de la Dona i Igualtat, Maria Josep Hernandorena, «ens obliga a reflexionar sobre els regals i els joguets i de quina manera influïm des de menuts en ells per a crear-los o evitar-los el sexisme. Amb el joc els xiquets i xiquetes aprenen les normes de la vida adulta, per això és tan important mostrar-los totes les opcions de joguets, sense etiquetes».

http://www.carlet.es/va/ciutadans/page/juguemenigualtat-regalemigualtat

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here