Alzira serà el pròxim any “Ciutat 30”

3
0
Sara Garés
Sara Garés

alzira ciutat 30La regidora de Seguretat Ciutadana Sara Garés ha assegurat hui que alzira “serà Ciutat 30 km/h al llarg de 2018”. Esta declaració l’ha realitzat durant l’Assemblea de Participació Ciutadana celebrada esta vesprada a la seu del Club de Pensionistes El Júcar de la capital de la comarca.

El govern local té previst fer una “ampla” senyalització per tot el nucli urbà, així com en els accessos a la població.

Seguretat i contaminació

Garés ha declarat a Riberaexpress que el principal motiu d’esta senyalètica “és el de la seguretat” en considerar que si els vehicles circulen a poca velocitat “la capacitat de reacció dels conductors és major en els encreuaments i davant imprevistos”.

Altres dels motius per reduir la velocitat a un màxim de 30 km, “és la reducció dels sorolls i la contaminació”. La responsable d’esta àrea municipal es mostra satisfeta pel tancament al trànsit  del carrer Hort dels Frares que ha provocat que “molts conductors utilizen ara la CV-50 en lloc de circular pel centre de la ciutat”.

A este respecte l’alcalde Diego Gómez reafermà l’aposta del consistori de “fer una ciutat millor per a les persones en detriment dels vehicles”.

D’altra banda el regidor de Serveis Públics Fernando Pascual anuncià que en 2018 “millorarà” l’enllumenat del monument de la Menina així com la redona i criticà la “falta de civisme” d’un bon nombre de veïns que llancen deixalles en el tancat del parc de l’Alquenència.

Riberaexpress

 

3 Comentarios

 1. Ja va sent hora de que millorem així Alzira, com fan a les ciutats més avançades d’Europa.
  Alguns “zompos” s’escarotaran, com han fet amb l’arbratge d’un carrer o com feren amb la prohibició del tabac fa anys, però tots guanyarem en salut i tranquil·litat, i a la llarga tots ho vorem com a cosa normal.
  A més a més, ara la velocitat mitjana dels autos dins els casc urbà és de l’ordre de 25 km/h, per tant a penes s’enlentirà la circulació. Però amb la mesura (ben controlada) eliminarem els accelerons que ara permet que circulen a 60 km/h o de vegades més en alguns carrers (per exemple els laterals del parc de l’Alquenència, vigileu-los més!), amb el risc i la contaminació que suposen per als ciutadans d’Alzira.
  I tots guanyarem!

 2. Benvinguda siga, el més aviat possible, aquesta mesura que venim demanant des de fa anys i que ens ficarà al nivell de les ciutats més avanades d’Europa.
  Potser es queixen alguns, com quan lo del tabac, però prompte s’acostumaran i ho voldran perquè millorarem la seguretat, la salut i el benestar de tots els alzirenys i perquè a penes es notarà en el temps de desplaçament ja que ara la velocitat mitjana intraurbana no supera els 25 km/h.
  I si s’aplica bé, amb controls adequats, evitarem velocitats punta de 60 km/h o més, com ara ocorre per exemple als voltants del Parc de l’Alquenència, on de vegades algunes motos i cotxes acceleren massa, contaminen molt i provoquen situacions perilloses per als veins del barri, cosa que caldria evitar des de ja!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here