La Ruta Ambiental arriba a la Casella d’Alzira i a l’Assut de Riola

0
199
L'Ouet en la Casella
L’Ouet en la Casella

assut riola Rib turisme

La ruta ambiental 2017 d’aquest cap de setmana tindrà lloc a Alzira i a Riola. En el cas del terme d’Alzira la visita girarà al paratge de la Casella i a lpic de l’Ouet. Mentre a la Ribera Baixa es visitarà l’Assut de Riola i la Sèquia Major

DISSABTE  ALZIRA

Visita al paratge de La Casella – pic de l’ouet.

Descripció de la ruta                                                     Dificultat: Baixa

El punt d’eixida de la ruta serà a les 10 h en la porta de l’Ajuntament. Des d’allí agafarem els cotxes per a anar al paratge de La Casella. Una vegada allí començarem la ruta a peu amb el nostre company de viatge Mirtillo l’explorador, que ens explicarà tota la ruta. Anirem a vore la reserva de cérvols i interpretació a la Casa Bono, on visitarem l’Aula Natura i podrem pegar un mosset i anar als banys. Des d’allí, agafarem el sender per a pujar al pic de l’ouet. La ruta finalitza al Bar de la Casella sobre 13:30.

Es recorda portar esmorzar, tant alguna cosa per a menjar com aigua. Vestir amb roba còmoda i calçat esportiu doncs l’aventura ens pot portar per sendes llargues i pedregoses.

 DIUMENGE – RIOLA

Visita a l’Assut de Riola i la Séquia Major

Descripció de la ruta                                            Dificultat: Baixa

L’inici del recorregut es situa a la plaça de l’ajuntament a les 10 h. Des d’allí anirem caminant per la mota direcció a l’assut, per a arribar al pont de Riola, on s’explicarà l’història del pont i les successives reformes.  Continuarem la ruta fins a l’assut de Riola, on ens contaran les principals funcions i història així com la flora i la fauna del paratge. La visita continuarà per la séquia major de la vila i honor de corbera o séquia dels quatre pobles fins a arribar a les estancades. Després arribarem al canó de la séquia major on ens explicaran la seua funció. Continuarem fins a arribar al Molí de Fora per a tornar a les 13:30 a l’Ajuntament. Recomanacions:

No hi ha cap font al recorregut, així que cal dur aigua i alguna cosa de menjar per a la ruta. És molt  recomanable dur un calçat adequat al terreny. Informeu-vos abans del temps que s’espera durant la ruta, per poder anar amb roba adequada. Dueu bosses de plàstic per al fem que genereu. Hi ha cobertura durant la major part de la ruta, assegureu-vos de dur el mòbil carregat.

Aquesta iniciativa està organitzada pel Consorci de la Ribera, format per les Mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa i patrocinat per l’Agència Valenciana de Turisme, València Turisme i la Diputació de València. Amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alfarb, Algemesí, Alzira, Catadau, Corbera, Favara, L’Alcúdia, Llaurí, Llombai, Manuel, Riola, Sollana, Sumacàrcer i El Perelló.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here