Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

Algemesí ret homenatge a Manuel Boix a través de la Nova Muixeranga

Manuel Boix expo algemesíLa mostra revisa la relació entre la paraula i la imatge a partir de l’obra gràfica i impresa de Manuel Boix

La ciutat d’Algemesí i la Nova Muixeranga reten tribut a Manuel Boix, mestre de l’art contemporani el nom del qual va lligat a la història, la literatura i la identitat valenciana. L’exposició “Imatges i Identitat” revisa l’obra gràfica i impresa de Boix, que ha posat rostre als principals personatges de la història i la literatura valenciana, des de Jaume I als Borgia. El seu amor a la literatura és un idil·li apassionant entre les lletres i la imatge. A ell, li devem el rostre de Tirant lo Blanc i tot un seguit de personatges de la nostra iconografia històrica.

La mostra, comissariada per Vicent Josep Escartí, barreja art, literatura, història i sentiment al voltant de la figura de Boix, que ha sabut embastar com ningú modernitat i tradició com a base per a la construcció de la cultura des de l’epicentre de la Ribera. Com assenyala l’alcaldessa Marta Trenzano: “Compartim fidelment aquest lema, ja que Algemesí el fa sentir en les seues festes i en les exposicions que impulsen la creació contemporània”.

Precisament, Manuel Boix ha donat forma i imatge a molts esdeveniments culturals d’Algemesí com l’Aplec de Cultura Tradicional i les il·lustracions per a les publicacions sobre Cabanilles i Martí Domínguez. També és autor de les serigrafies del Sant Jaume de Ribalta “per la qual cosa sentim a Boix molt nostre”, comenta Pere Blanco, regidor de Cultura.

Però a més, aquesta exposició és una expressió d’afecte i admiració a l’obra Manuel Boix, impulsada per la Nova Muixeranga en un acte de “germanor” entre les ciutats d’Algemesí i l’Alcúdia dins dels actes de la Muixerola 2017. Ambdós ciutats uneixen les seues mans i uneixen forces perquè la cultura siga el pilar de la nostra societat, orgull i identitat amb els quals mirar al futur, i un emocionat gest de reconeixement a la trajectòria de Manuel Boix.

La mostra, que compta també amb la col·laboració de l’Associació Joan Girbés i CIM Consultors, s’inaugura dissabte 25 de novembre a les 12 hores i romandrà oberta fins al 7 de gener de 20

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación