CCOO critica l’arbitrarietat i opacitat del sistema de contractació de l’Hospital d’Alzira

0
0

Hospital façana 1Per a CCOO continua la campanya de confusió de la opinió pública per part dels responsables de l’Hospital de La Ribera, amb l’única finalitat de mantenir els seus interessos empresarials i econòmics.

Intenten  confondre  a la població quan argumentant que l’Hospital de La Ribera és un hospital públic. És cert que és un HOSPITAL PÚBLIC, perquè es paga amb els impostos de tots els valencians i valencianes, però la seua gestió és privada, és a dir, l’empresa negocia amb estos diners la salut de les persones. Mentre que els hospitals de gestió directa sols tenen com a objectiu MILLORAR LA SALUT DE LES PERSONES.

Una altra diferència és la falta d’informació i transparència. Els salaris de totes les persones que treballem per al Sistema Sanitari Públic de Gestió Directa, són públics. Tots sabem el que guanya des de la Consellera de Sanitat fins a l’últim Zelador que treballa en una zona rural. Algú sap el que cobra el gerent de l’Hospital de La Ribera? I els seus directius? Eixos directius que han format una associació per a “defender su estatus”. Seria tot un detall que si volen ser Sanitat Pública real, feren públics els seus salaris per a que tots els conegueren o es que tenen por de que ho sapiguem?

Tampoc és públic el seu sistema d’incentius, es reparteixen al criteri arbitrari de l’empresa. Si que sabem que s’incentivem les altes, es a dir, que els pacients estiguen quan menys temps ingressats millor, més diners a guanyar. Informació facilitada per l’empresa a la premsa no als órgans de representació sindical. El Sistema Públic de Gestió Directa si que té un Complement de Productivitat públic per aconseguir uns objectius, tots sabem quans diners es reparteixen i a quines persones.

I les contractacions del personal? Tenen una Borsa de Treball Pública, transparent, amb igualat d’accés? Per suposat que NO. El seu sistema de contractació també és arbitrari, opac, sense cap transparència ni control. Algú sap per què contracten a unes persones si i a altres no? O per què fan indefinits a unes persones si i a altres no? Per suposat que tampoc. El Sistema Públic de Gestió Directa si que té una Borsa de Treball per a contractar al seu personal, transparent i amb igualtat d’oportunitat per a tots els inscrits.

Senyors de Ribera Salud, que un servei siga públic no és una paraula, les paraules se les emporta el vent, són unes característiques que vostès no compleixen, deixen d’intentar manipular a la ciutadania que nosaltres si que sabem apreciar les diferències. Si este sistema sanitari funciona és gràcies als professionals que treballen cada dia pels seus pacients, no per l’empresa que té a 2 Metges de Familia sense substituir més d’un mes al Centre de Salut d’Alzira, amb els ascensors del mateix centre que també han estat sense funcionar i els pacients tenint que pujar a peu 3 pisos… Per molt que es repeteixen el seu mantra, ja no se’l creu ningú. El negoci s’acaba perquè s’acaba el contracte, no busquen fantasmes on no hi ha i acepten la transició amb normalitat i dignitat, contractant al personar necessari i mantenint en condicions òptimes les instal·lacions.

Àngels López

Delegada de Personal de CCOO de La Ribera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here