Jubilats d’Alzira visiten l’AVL i el monestir de Sant Miquel dels Reis

0
119
Directius d'El Júcar
Directius d’El Júcar

Els membres de l’Associació de Jubilats “El Júcar” d’Alzira van fer una visita a la seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, al Monestir de Sant Miquel dels Reis, en una jornada organitzada per l’Ajuntament d’Alzira.

El grup de 54 jubilats alzirenys va disfrutar d’una jornada ludicocultural en la majestuosa seu de l’entitat normativa del valencià on van portar a terme diverses activitats. Una d’elles era un minitaller sobre l’AVL on es projectava un vídeo explicatiu de l’origen, la funció i les tasques de l’AVL o un joc de lèxic sobre els vocabularis específics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua: el de fruites i verdures, xarcuteria, dels bars i restaurants, etc.

Altra de les activitats fou una visita explicativa del monestir de Sant Miquel dels Reis i de tots els edificis adjacents. El seu origen cal situar-lo en el monestir cistercenc de Sant Bernat de Rascanya. El 1371, Arnau d’Aranyó, abat de la Valldigna, comprà l’alqueria de Rascanya (d’origen islàmic) i l’any 1383, Pere el Cerimoniós dóna llicència per a la construcció. Les obres s’iniciaren l’any següent i s’acabaren el 1401.

També van informar els visitants de les activitats i la funció de la Biblioteca Valenciana, que conté més d’1,5 milions de tota classe de documents, des de llibres, gravats o fotografies. La raó de ser de la institució, des de la seua creació el 1985, és la de reunir, conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic valencià i tota la producció impresa, sonora i visual, de i sobre la Comunitat Valenciana, i constituir-se amb caràcter obligatori en receptora d’un dels exemplars procedents de les oficines del Depòsit Legal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here