Finalitza a Alzira el primer Pla d’Ocupació Juvenil Formació + Ocupació que ha format a 20 joves

0
159

IDEA pla formació + ocupacioEl Pla d’Ocupació «Formació+Ocupació» de l’Ajuntament d’Alzira, que va finalitzar ahir, ha permés contractar 20 joves sense formació, amb l’oportunitat de formar-se i al mateix temps treballar i tindre experiència laboral en distintes àrees de l’Ajuntament (75% per a activitat laboral i 25% per a activitat formativa). A més, han començat l’FP bàsica i el Graduat Escolar amb la col·laboració de l’IES Luis Suñer.

Segons explica Ivan Martínez, regidor de l’àrea: “davant el problema de la desocupació juvenil a Alzira, resulta imprescindible articular mesures que incrementen les oportunitats d’ocupació d’aquest col·lectiu, les quals deuen contribuir a facilitar el seu accés al mercat de treball. Des de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus també es vol destacar que és un pla pioner que estem ara amb la selecció de les treballadores i treballadors per a la segona edició. Es tracta d’un projecte amb un fort component social; s’ha realitzat un esforç pressupostari i per part dels tècnics important, que procura fomentar la formació i la inserció laboral, amb contractes que trenquen la temporalitat. L’administració té l’obligació de donar oportunitats als nostres joves i la principal prioritat de l’Ajuntament és l’ocupació”

El Pla d’Ocupació Juvenil té una dotació pressupostària de 350.000 euros en el 2017. A més a més, se suma als contractes d’un any que ha fet l’Ajuntament, de 43 joves d’un any, amb el projecte T’Avalem, i el taller d’ocupació en matèria forestal, que ha permés la contractació anual de 10 persones, amb un pressupost finançat per fons europeus de més de 700.000 euros.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here