L’empresa d’Alzira QF Turisme guanya el concurs de l’Anell Verd en Els Ports

0
1236
L’Alcalde de Morella Rhamcés Ripollés amb l’equip de QF Turisme
L’Alcalde de Morella Rhamcés Ripollés amb l’equip de QF Turisme
Manuela fent espardenyes
Manuela fent espardenyes

Alex que fem els ports casa

Alex que fem els ports bosc

Muntanya d'Els Ports
Ares del Maestrat

– El sender de 165 km discorre per 14 municipis i és el projecte de turisme més ambiciós de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

 

– Es museïtzaran més de 100 elements patrimonials de Morella, Vilafranca, El Forcall o Ares del Maestrat, i del Parc Natural de la Tinença de Benifassà.

 

La proposta de l’empresa alzirenya QF Turisme ha sigut la seleccionada d’entre diverses empreses espanyoles per a desenvolupar el projecte de l’Anell Verd de la comarca d’Els Ports (Castelló). Es tracta del projecte de turisme més important que durà a terme la Mancomunitat Comarcal Els Ports aquesta legislatura, i que pretén ser un element dinamitzador del turisme d’interior.

El projecte comprén l’adequació dels camins històrics i la senyalització de l’Anell Verd com un GR (Sender de Gran Recorregut) que consta de 14 etapes, sumant un recorregut total de 165 km. La ruta podrà fer-se a peu, amb bici i alguns trams estaran adequats també per al turisme eqüestre.

La proposta guanyadora de QF Turisme aposta també per la incorporació de noves tecnologies mitjançant la connexió amb la central de reserves online de la comarca.

A més, el projecte comprén la tematització de la ruta posant en valor més de 100 elements patrimonials singulars. Així es museïtzaran castells, fortaleses, ermites, masos, antics molins, ponts medievals, jaciments arqueològics, arbres monumentals i espais naturals protegits.

La proposta de QF Turisme dóna especial rellevància a l’etnografia de la comarca d’Els Ports. En aquest sentit es posarà en valor les vies pecuàries i els seus usos i infraestructures, i altres activitats tradicionals de la zona. En els passats segles, una part important de l’economia domèstica dels seus habitants estava basada en la producció de manufactures. En cada població es desenvoluparen oficis que van marcar el caràcter dels seus habitants, com és el cas de les espardenyes a Olocau i La Mata, les faixes a Cinctorres, les mantes a Morella, o altres oficis tradicionals com la producció del carbó vegetal de Vallbona, per citar alguns exemples.

Segons Alex Solís, gerent de QF Turisme, la comarca d’Els Ports és sens dubte un referent en el desenvolupament del turisme d’interior de la Comunitat Valenciana: “Que l’administració pública compte amb els nostres serveis per a projectes d’envergadura en la comarca d’Els Ports suposa un important reconeixement professional, i que ens està arribant cada vegada més de fora de la Ribera. Suposa també anar posicionant a QF Turisme en projectes de referència de creació de recursos turístics en l’àmbit autonòmic i estatal”.

Els treballs que es realitzaran en l’Anell Verd Els Ports són l’adequació del traçat per als diferents usos senderistes, ciclistes i eqüestres, instal·lació de la senyalització homologada, instal·lació de panells informatius de ruta, faristols informatius i taules panoràmiques, i creació i assessorament de la tematització en els municipis que travessa l’Anell Verd: Morella, El Forcall, La Todolella, La Mata, Cinctorres, Portell de Morella, Vilafranca del Cid, Ares del Maestrat, Vallbona, Castell de cabres, Herbeset, Villores i Ortells.

L’objectiu com a empresa ara és continuar consolidant projectes i clients a la resta d’Espanya. QF Turisme es va fundar en 1996 per membres del Grup Què Fem d’Alzira, i actualment està integrat per un grup d’empreses especialitzades en la creació, desenvolupament i promoció de recursos turístics, treballant per a administracions públiques de diverses comunitats autònomes. Actualment s’està ultimant un nou projecte pioner a Espanya de turisme esportiu, que es presentarà d’ací a poc temps a Madrid.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here