L’Ajuntament de Carcaixent col.labora amb la Guàrdia Civil en la lluita contra el robatori de cítrics

0
284
Guàrdia civil taronges robatoriS’han habilitat tres vies de comunicació per tal de millorar la vigilància i seguretat dels camps

El problema dels robatoris en els camps de taronja i les mesures de lluita per evitar-los han centrat la sessió del Consell Local Agrari celebrada ahir. En la reunió, a més dels integrants del Consell, representants municipals i l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, han participat el tinent de la Guàrdia Civil de Carcaixent i agents de l’Equip ROCA de Sueca, la unitat de la Guàrdia Civil especialitzada en la vigilància i seguretat als camps.

Al llarg de la sessió es va fer un repàs de les actuacions previstes així com dels mitjans a disposició dels agricultors per fer front a un tipus de delictes que s’han accentuat en els últims anys. Un dels aspectes on més es va insistir és en la importància de col·laborar totes les parts implicades, amb especial incidència en la vigilància, tasca en què els propietaris i treballadors, en el seu dia a dia poden col·laborar activament amb la Guàrdia Civil, informant sobre la presència de persones i vehicles no habituals o sospitosos en camins i explotacions agrícoles.

Altre dels aspectes en els quals es va incidir és que és important desincentivar les accions delictives en els camps, per la qual cosa, les actuacions de vigilància i control documental (DATA) i de producte estan previstes tant en el camp com en els punts de compra de taronja així com en les fàbriques transformadores.

Per agilitzar la recollida d’informació, i per disminuir les molèsties per als agricultors, la Guàrdia Civil ha habilitat un número de telèfon on es pot contactar via whatsapp, una adreça de correu electrònic i diversos recursos en la pàgina web i app municipal. A través d’estes vies es pot enviar informació d’una manera immediata a l’equip ROCA, la qual és analitzada quasi al moment per poder actuar el més ràpid possible.

L’Ajuntament de Carcaixent col·labora activament en la prevenció d’estos delictes, amb l’objectiu de disminuir els robatoris i no perjudicar la renda dels agricultors. Amb eixa finalitat, tant el servei de guies rurals com la Policia Local estan a disposició del sector, per a col·laborar en tot allò que afecte la seguretat en el camp i la protecció de les collites contra robatoris.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here