La primera fira de la Coca Seginosa de Carlet distribuïx més d’un miler de coques

0
1014

Carlet Fira coca segícarlet Fira coca segí 1La coca de segí va atraure ahir milers de visitants en l’Avinguda Blasco Ibáñez en un primera convocatòria que va desbordar les previsions més optimistes. Els forns carletins distribuïren ahir a la Primera Fira de la coca seginosa carletina més de 1.000 coques entre els visitants. A més de la degustació gratuïta prevista d’aproximadament 60 coques cada forn, les prestatgeries de la fira es buidaren ràpidament amb les compres dels clients.

Els visitants de la fira a més acompanyaren la degustació amb els 700 gots de xocolate que prepararen les ames de casa Tyrius, i la mistela i el suc de caqui que distribuïren els forners junt a la degustació de coca. Una jornada a la qual es sumaren vuit forns de la localitat i presentaren l’ample ventall de coques de segí, l’original i també totes aquelles variants que al llarg dels anys s’han creat com la coca de segí amb crema, amb cabell d’àngel, xocolate o amb nous i panses. A més alguns dels forns que també apostaren per donar a conéixer altres productes,acabaren amb les prestatgeries buides abans que s’acabara la fira tot i que alguns forners continuaren fent coques al llarg del  matí, a més de les previstes inicialment per tal de poder assortir al públic assistent. Les danses del grup El trencall acompanyat per la dolçaina i el tabal i l’animació dels diferents establiments de restauració de l’avinguda completaren el menú de la jornada dominical.

Altre dels atractius que va presentar la Fira va ser la presentació del SAGINET, un ganivet especial dissenyat per la carletina Laura Esplugues que va despertar l’interés dels visitants, que pogueren conéixer el prototip a l’estand municipal i que ha desenvolupat expectatives per a la seua fabricació.

El diputat de cultura, Xavier Rius acompanyat de la secretaria autonòmica d’Hisenda Clara Ferrando foren els encarregats d’inaugurar esta iniciativa, que ha estat subvencionada per la Diputació de València a través del Patronat provincial de Turisme. Xavier Rius va donar l’enhorabona a l’Ajuntament organitzador i als forns participants per «l’acollida tan gran que ha tingut esta fira dedicada a la gastronomia, una part molt important de la nostra cultura».

El regidor de cultura, Bernat Nogués, ha explicat la satisfacció per esta primera fira, «una fira que ha estat una experiència pilot per a l’organització i també per als forns, que hem vist que ha superat les expectatives creades, sabíem que teníem un bon producte que havíem de donar a conèixer i ho hem aconseguit, perquè ha vingut gent de molts pobles de la província de València a visitar la fira». En el mateix sentit, , l’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Ortega, ha destacat la «massiva resposta a la fira i la satisfacció dels forns participants en esta iniciativa.

Ha estat una primera fira amb les previsions desbordades, a partir d’ara ens posem ja a treballar per a la segona edició i aprenent per a la pròxima i esperem que els forns carletins ho noten a partir d’ara. D’altra banda, Ortega ha incidit en que «la fira  ha sigut un revulsiu per a l’economia local,  no sols per als forns sinó per a tots els establiments de restauració de la ciutat de la població que vegueren com diumenge Carlet s’omplia de gent d’altres pobles, a més li ha donat una empenta a la zona de Blasco Ibañez on també està ubicat el Trinquet municipal».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here