Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

Carlet prepara 500 coques de segí per a degustacions gratuïtes en la I Fira Gastronòmica

Carlet coca segí 1Carlet prepara degustacions gratuïtes de 500 coques de segí carletina en la I fira gastronòmica dedicada a este dolç La fira, que tindrà lloc el diumenge 15 d’octubre, serà inaugurada pel diputat de Cultura, Xavier Rius.

Els forns carletins preparen ja la I Fira de la coca de segí que tindrà lloc el pròxim diumenge a Carlet per tal de promocionar este element propi de la fira carletina. Una fira que permetrà als visitants no sols comprar coques de segí i altres dolços, sinó sobretot tastar les coques dels diferents forns carletins. En conjunt, es disposara de prop de 500 coques destinades a la degustació gratuïta que s’oferira en els distints establiments participants, la qual cosa possibilita al visitant que puga tastar l’especialitat de cada forn.

Els ingredients de la coca de segí o coca saginosa són farina, sucre i, també, mantega de porc, és a dir, segí, però és la manera de fer-la, la forma i el moment d’integrar els ingredients per a fer la coca allò que identifica i distingix l’origen carletí d’este dolç. La degustació de la coca es completarà amb el suc de caqui i la mistela, i també el xocolate que oferirà l’associació d’ames de casa Tyrius de Carlet, que també s’han sumat a esta iniciativa. Una iniciativa on a més es donara a conéixer el SAGINET, un utensili que ha dissenyat expressament per tallar este dolç la carletina Laura Esplugues i que ha estat confeccionat per l’artesà, Salvador Roig.

La jove carletina és estudiant d’enginyeria de disseny industrial i l’objecte forma part de l’exposició «Retorn del sentiment 6.0» al Centre d’artesania de la Comunitat Valenciana. La inauguració oficial de la Fira tindrà lloc a les 11 del matí i serà inaugurada pel diputat de l’àrea de cultura de la Diputació de València, Xavier Rius i l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega. També assistirà la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando i el secretari general de la Federación Gremial y Empresarial de Panaderia y Pasteleria de la província de València, Vicent Garcia Guerola. La 1a Fira de la coca de segí carletina tindrà lloc el diumenge 15 d’octubre a l’avinguda de Blasco Ibáñez, un lloc emblemàtic i tradicional de la ciutat, que acollirà les parades que muntaran els forns carletins, on es podrà degustar de forma gratuïta la coca de segí, les seues variants i també altres dolços i pastissos propis de la ciutat.

La fira, a més de tastar-la, també oferix l’oportunitat als visitants de comprar-ne i conéixer les diverses especialitats com la coca de segí amb xocolate o cabell d’àngel, especialitats que els forners carletins han desenvolupat al llarg dels anys i que de segur sorprendran fins i tot als més aficionats a este dolç. Este esdeveniment gastronòmic es completarà amb l’amenització per part del grup de danses El Trencall i una xaranga, a més de jocs per als més menuts que estaran a l’abast del públic des de les 10 del matí fins a les 14 hores. La fira ha comptat amb el patrocini de la Diputació de València a través del Patronat provincial de Turisme de València i és el primer pas per atorgar-li a la coca seginosa carletina un paper diferenciat i d’origen dins de la gastronomia valenciana.

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación