Carlet prepara 500 coques de segí per a degustacions gratuïtes en la I Fira Gastronòmica

0
1025

Carlet coca segí 1Carlet prepara degustacions gratuïtes de 500 coques de segí carletina en la I fira gastronòmica dedicada a este dolç La fira, que tindrà lloc el diumenge 15 d’octubre, serà inaugurada pel diputat de Cultura, Xavier Rius.

Els forns carletins preparen ja la I Fira de la coca de segí que tindrà lloc el pròxim diumenge a Carlet per tal de promocionar este element propi de la fira carletina. Una fira que permetrà als visitants no sols comprar coques de segí i altres dolços, sinó sobretot tastar les coques dels diferents forns carletins. En conjunt, es disposara de prop de 500 coques destinades a la degustació gratuïta que s’oferira en els distints establiments participants, la qual cosa possibilita al visitant que puga tastar l’especialitat de cada forn.

Els ingredients de la coca de segí o coca saginosa són farina, sucre i, també, mantega de porc, és a dir, segí, però és la manera de fer-la, la forma i el moment d’integrar els ingredients per a fer la coca allò que identifica i distingix l’origen carletí d’este dolç. La degustació de la coca es completarà amb el suc de caqui i la mistela, i també el xocolate que oferirà l’associació d’ames de casa Tyrius de Carlet, que també s’han sumat a esta iniciativa. Una iniciativa on a més es donara a conéixer el SAGINET, un utensili que ha dissenyat expressament per tallar este dolç la carletina Laura Esplugues i que ha estat confeccionat per l’artesà, Salvador Roig.

La jove carletina és estudiant d’enginyeria de disseny industrial i l’objecte forma part de l’exposició «Retorn del sentiment 6.0» al Centre d’artesania de la Comunitat Valenciana. La inauguració oficial de la Fira tindrà lloc a les 11 del matí i serà inaugurada pel diputat de l’àrea de cultura de la Diputació de València, Xavier Rius i l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega. També assistirà la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando i el secretari general de la Federación Gremial y Empresarial de Panaderia y Pasteleria de la província de València, Vicent Garcia Guerola. La 1a Fira de la coca de segí carletina tindrà lloc el diumenge 15 d’octubre a l’avinguda de Blasco Ibáñez, un lloc emblemàtic i tradicional de la ciutat, que acollirà les parades que muntaran els forns carletins, on es podrà degustar de forma gratuïta la coca de segí, les seues variants i també altres dolços i pastissos propis de la ciutat.

La fira, a més de tastar-la, també oferix l’oportunitat als visitants de comprar-ne i conéixer les diverses especialitats com la coca de segí amb xocolate o cabell d’àngel, especialitats que els forners carletins han desenvolupat al llarg dels anys i que de segur sorprendran fins i tot als més aficionats a este dolç. Este esdeveniment gastronòmic es completarà amb l’amenització per part del grup de danses El Trencall i una xaranga, a més de jocs per als més menuts que estaran a l’abast del públic des de les 10 del matí fins a les 14 hores. La fira ha comptat amb el patrocini de la Diputació de València a través del Patronat provincial de Turisme de València i és el primer pas per atorgar-li a la coca seginosa carletina un paper diferenciat i d’origen dins de la gastronomia valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here