Lluís Ribera: «Enguany hem gaudit a l’Alcúdia la millor Fira Gastronòmica del segle XXI»

0
393

Fira gastronomica 17 public

  • La Fira Gastronòmica manté la qualitat i obri el ventall a noves experiències.

  • L’oratge ha respectat els dies de fira, la gent ha eixit de casa i el volum de vendes i degustacions ha sigut superior al d’anys anteriors.

Enguany la Fira ha tingut un principi lent, l’oratge va fer que molta gent no s’atrevira a eixir de casa, tot i que a l’Alcúdia van ploure cinc minuts en tot el dia. Però ja a última hora de dissabte el trànsit de gent es va animar, i diumenge i dilluns han sigut dos dies magnífics quant a oratge, visites i nivell de vendes. Molts dels expositors han hagut de tancar les parades abans de l’hora establerta per haver acabat existències.

Sopar a la fira

Enguany teníem més estands a la part de Fira Gastronòmica, i també a la part de fireta tradicional, on a la zona de restauració al gust dels més joves, amb quebabs, pizza, hamburgueses, “perritos”, gofres i productes semblants, hem afegit, a més les “Gastronetes” amb hamburgueses, focaccies, figatells… de manera que moltes quadrilles de totes les edats han vingut estos dies a sopar a la fira” ens comenta el president de la l’Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera.

Noves cervesses i bodegues

Si l’any passat ja es va obrir el ventall de productes amb “Fruits de la Terra”, dedicats a la Trufa de la Tinença de Benifassà i els magnífics olis de la Cooperativa CampoEnguera”, enguany, hem obert la porta a productors artesans de cervesa i noves bodegues, com és el cas de cerveses La Abadia, amb dos premis Lúpulo de Oro , en 2016 a la tostada i en 2017 a la rubia fumada; i de Cerveses Valentium, també s’han fet acreedors de 3 premis Lupulo de Oro, 2 en 2016, per la de blat i la negra i un en 2017, novament a la seua cervesa negra.

Zebra cangur i cocodril

També ha vingut la granja d’estruços El Rincón, de Requena, que a més de carn d’estruç, en duia de tota classe d’animals exòtics, com ara Kobe, Zebra, Cangur o Cocodril. Hortènsia Sanfélix, la seua propietària, ens ha comentat que volia llançar a la Fira de l’Alcúdia estes carns poc conegudes, de l mateixa manera que ho va fer, ja fa anys, quan començà amb la carn d’estruç.

Alguns d’ells de segur que tornen l’any vinent, com ho han fet en els darrers anys altes productors que venien a provar i s’han quedat, per exemple els de les illes balears o les anxoves de Cantàbria, que cada any duu més producte, però que enguany ha tornat a fer curt, perquè li ho han llevat de les mans, el mateix que li ha passat al formatge de catí.

En vins, ens han visitat per primer vegada la bodega Viñas del Portillo, premiada amb el guardó Vins distingits Valencia 2017, que atorga l’associació valenciana de sumillers, per seu Rosat Albufera 2016. L bodega ha dut també a la Fira el negre Albufera i el blanc Altúria.

Productors de gran qualitat

Però cal recordar– afig Lluís Ribera- que l’ànima de la Fira Gastronòmica són els productors de gran qualitat que hem tingut des del principi i que ací a l’Alcúdia troben un públic fidel any rere any. Jo sempre destaque a Daniel Belda, perquè la seua bodega ha estat present en les 22 edicions de la fira. Però n’hi ha molts que arribaren un poc més tard , però tampoc no fallen, com ara la carnisseria Isidora, d’Utiel, o els formatges de Rinya i Catí”.

El president de la Fira avança que ja està començant a pensar en novetats de cara al 25 aniversari, que se celebrarà en 2019.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here