Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

La Diputació millorarà enguany la seguretat vial i l’accessibilitat de la travessia de Favara

Cua de vehicles en Favara per accedir a la N-332

Cua de vehicles en Favara per accedir a la N-332

La Diputació millorarà la seguretat vial en la travessia de Favara mentre continua les gestions per a desenvolupar la variant

  • Abans de final d’any s’elaborarà un pla d’actuacions en matèria de seguretat vial, accessibilitat i millores funcionals que s’executarà des de l’àrea de Conservació
  • L’actual desenvolupament de les obres de la variant de la N-332 condiciona l’execució d’un traçat alternatiu a la CV-510 per al qual també es plantegen dificultats mediambientals
Imagen

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa de Favara, Oro Azorín, i membres del seu equip de govern per a plantejar el desenvolupament d’actuacions de millora de la seguretat vial a l’entorn de la travessia de la CV-510, mentre continuen els treballs per a poder desenvolupar la futura variant, un projecte que la Diputació de València no ha abandonat, malgrat les dificultats tècniques per a dur-ho a terme. “Som conscients de la dificultat que té Favara per a conciliar el trànsit amb el dia a dia dels veïns i veïnes i, per açò, si bé hem abordat en la reunió l’estat de situació de la futura variant de la nostra carretera, ens hem centrat precisament a millorar la seguretat vial en eixe dia a dia”, ha explicat Seguí.

El diputat de Carreteres, qui ha acudit a la reunió acompanyat dels responsables tècnics del seu departament, ha recordat que des del Servei de Conservació s’han realitzat ja algunes actuacions en matèria de seguretat vial, com la creació i millora de passos de vianants, i que ara es vol fer un pas més enllà per a millorar l’accessibilitat, regularitzar amb semàfors alguns punts i fins i tot millorar el sistema de drenatge de la via.

“Ens hem compromès – ha detallat Seguí– a elaborar un pla d’actuacions que siga una realitat d’ací a final d’any, de manera que aconseguim una millora substancial de la seguretat vial a l’entorn de la nostra carretera i minimitzem d’aquesta manera la problemàtica a la qual s’enfronten els veïns i veïnes”.

Un dels punts que serà objecte d’estudi especial en el marc d’aquest pla, segons s’ha abordat en la reunió, serà la zona en la qual conflueixen ambdues carreteres, i que actualment està solucionat amb una intersecció en T. “Estem en converses amb el Ministeri, per a fer en aquest punt una rotonda que done major fluïdesa i seguretat al trànsit però, segons ens han traslladat, açò no podrà ser abans que acaben les obres de la seua variant per al que marquen l’horitzó de 2020”, ha assegurat el titular de Carreteres de la Diputació.

En l’actualitat, dues són les carreteres que travessen el municipi de Favara: d’un costat, la N-332, amb una densitat de circulació de 22.000 vehicles diaris, i de l’altre, la CV-510, de titularitat provincial, per la qual passen una mitjana de 6.000 vehicles al dia. Si bé la variant de la N-332 ja està en fase de construcció, el diputat de Carreteres ha explicat que el desenvolupament d’una via alternativa a la CV-510 s’està trobant en la seua tramitació amb dos problemes principals: d’un costat, dificultats mediambientals que condicionen el traçat i les condicions constructives i, de l’altre, l’encaix amb l’eixida del peatge de l’AP-7, que depèn del Ministeri de Foment, els responsables del qual posposen qualsevol possible actuació relativa a la CV-510 a la finalització de la seua variant.

“Malgrat les dificultats que se’ns plantegen, seguim obstinats a traure endavant aquest projecte, però mentre no ens quedarem aturats i seguirem executant aquelles actuacions que siguen necessàries per augmentar la seguretat dels veïns i veïnes de Favara”, ha conclòs Seguí.

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación