Els grups polítics d’Alzira protagonitzen un 9 d’Octubre reivindicatiu davant el Govern

1
76
Les falleres majors amb la corona de llorer
Les falleres majors amb la corona de llorer

alzira 9 octubre 17 gent alzira 9 octubre 17 dolçaina alzira 9 octubre 17 danses Alzira 9 octubre 17 senyera alzira 9 octubre oposició alzira 9 octubre 17 alcalde

L'equip de govern d'Alzira
L’equip de govern d’Alzira

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez i els diferents portaveus dels grups polítics municipals han reivindicat, encara que uns amb més vehemència que altres, un finançament “just” i més inversions per a la Comunitat més maltractada pel Govern central en l’acte institucional del 9 d’Octubre celebrat hui a la capital de la comarca.

Les falleres majors Lidia Enguix i Valeria Oliver i la primera autoritat local han dipositat corones de llorer junt al monolit a Jaume I existent a la Plaça de la Constitució. El Grup de Danses al só de la dolçaina i el tabal ha ficat el contrapunt festiu a l’event que ha contat amb major presència de gent que els últims anys.

Gómez considera que el poble valencià “és divers però està unit” i ha reivindicat treballs “estables” amb salaris “dignes, a més del Corredor Mediterrani, de la conexió d’Alzira amb l’Ap-7, millors infraestructures per a la Ribera, junt a un finançament “just” i uns mitjans de comunicació “públics i propis”.

Per la seua part el portaveu de Compromís Albert Furió ha fet un discurs molt reivindicatiu, reclamant el “Dret Civil propi” i un tracte “just” des de Madrid en considerar que els valencians “estem doblement discrimats, en pagar com si forem rics i rebre com a pobres”. Furió ha apostat “per la unió entre els valencians perdamunt de les diferències”.

La vicealcaldessa i portaveu socialista Isabel Aguilar ha resaltat que el govern local està fent que “Alzira siga una ciutat viva i dinàmica” i també ha fet referència a les reivindicacions dels seus companys, en considerar que “els valencians no som menys que la resta”.

El portaveu del grup EUPV Ivan Martinez ha reclamat un “reconeiximent a la plurinacionalitat” i s’ha mostrat partidari de fer “més Pais Valencià” , del “dret a decidir com a poble, al temps que d’un “major finançament” així com “d’un pais més just socialment”.

Mentre el portaveu del PP Bernat Rios aposta per “avançar tots junts” considerant que “Espanya i la Comunitat Valenciana són les dos cares de la mateixa moneda” i ha resaltat el seu suport a “les forces i cosos de seguretat” en clara referència als últims succesos a Catalunya.

La representant de Ciutadans, Mª José Llopis ha reivindicat especialment “el respecte a les nostres senyes d’identitat” i s’ha mostrat favorable per “fomentar la solidaritat entre valencians”.

Totes les intervencions han sigut aplaudides pels presents, encara que des del grup de Som Valencians que portaven senyeres, s’ha escoltat al xiulit a la del portaveu d’EU Ivan Martinez. El dirigent local d’esta formació Eliseu Candela ha criticat que Martinez “abandonara l’acte en sonar l’Himne Regional”.

Enguany han presidit l’acte les banderes europea, espanyola, valenciana i local i s’ha incorporat la interpretació de l’himne a proposta del PP, fet que havia sigut aprovat de forma unànime per tots els grups municipals.

Riberaexpress 

1 Comentario

  1. Em pareix molt fort, una falta de repetei de molt mal gust anarsen d´un acte sense acarse el mateix.El sr. Martinez port tindre la ideologia que vuiga pero es un regidor elegit per el poble i com a tal te que respectar.
    Per altra part tinc que felicitar al sr. alcalde perque de tots es sabut que abans de ser partidari del himne regional es de muixaranga pero ahi esta respectant les tradicions d´un poble.
    Sr. martinez, li recorde que el ajuntament es la veu de tot un poble siga del color politic que siga, si no es capaç de respectar lo que no seiga del seu pensar crec que deuria de dimitir perque voste no treballa en igualtat per a tots.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here