Miguel Cervera d’Alfarb recopila prop d’un miler de refranys en una publicació

0
915
Diego Gómez i Miguel Cervera
Diego Gómez i Miguel Cervera

refranyer valencia public 1 refranyer valencia miguel i alcalde refranyer valencià public Refranyer valencià alcalde

«Quan més sucre més dolç», «tota pedra fa paret», «qui vol viure de tot s’ha de riure», són tres dels més de 900 refranys que el veí d’Alfarb «Miguel Cervera ha recopilat durant 12 anys en «Refranyer Valencià». En realitat es tracta d’una selecció dels prop de 2.000 dites que havia juntat després d’un treball molt exhaustiu.

Cervera, que ha presentat, recentment el llibre a la Gallera, manifestà que «molts refranys inviten a la reflexió», al temps de considerar que el refranyer «és independent, no es casa amb ningú». Assegurà que «són, fins i tot més antics que la pròpia civilització»». Les primeres dites en valencià daten de l’any 1.733 i foren recopilats per Carles Ros, mentre altra publicació de Fray Luis Galiana data de 1.765.

Per a l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la publicació «serà, a bon segur, una joia en el futur», donat que «fa enganxar la cultura valenciana amb la saviesa popular». Gómez es va comprometre a fer arribar el llibre «a tots els centres escolars d’Alzira».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here