Carlet promocionarà la coca de segí amb una fira gastronòmica

0
642

Carlet coca segíLa fira, que tindrà lloc el diumenge 15 d’octubre, oferirà degustacions gratuïtes de coques de segí dels forns carletins

Menjar coca de segí és un plaer gastronòmic amb identitat pròpia carletina i donar-la a conéixer és l’objectiu de la primera fira que l’Ajuntament de Carlet organitza perquè es reconega el seu caràcter particular sobretot per la manera de confeccionar-la, que la fa diferent d’altres coques similars que compten amb els mateixos ingredients.

Els ingredients de la coca de segí o coca saginosa són farina, sucre i, també, mantega de porc, és a dir, segí, però és la manera de fer-la, la forma i el moment d’integrar els ingredients per a fer la coca allò que identifica l’origen carletí d’este dolç. El secret millor guardat dels forners, que fa que fins i tot dins de l’especialitat cadascun obtinga una coca característica del forn que la fa i que tinga els seus adeptes més fidels. Tradicionalment, la coca de segí a Carlet ha sigut un dolç típic de la Pasqua, que els veïns compren junt amb la mona, tot i que ara és un dolç del qual es pot gaudir durant tot l’any.

La 1a Fira de la coca de segí carletina tindrà lloc el diumenge 15 d’octubre a l’avinguda de Blasco Ibáñez, un lloc emblemàtic i tradicional de la ciutat, que acollirà les parades que muntaran els forns carletins, on es podrà degustar de forma gratuïta la coca de segí, les seues variants i també altres dolços i pastissos propis de la ciutat. La fira, a més de tastar-la, també oferix l’oportunitat als visitants de comprar-ne i conéixer les diverses especialitats com la coca de segí amb xocolate o cabell d’àngel, especialitats que els forners carletins han desenvolupat al llarg dels anys i que de segur sorprendran fins i tot als més aficionats a este dolç. Este esdeveniment gastronòmic es completarà amb l’amenització per part del grup de danses El Trencall i una xaranga, a més de jocs per als més menuts que estaran a l’abast del públic des de les 10 del matí fins a les 14 hores.

La fira ha comptat amb el patrocini de la Diputació de València a través del Patronat provincial de Turisme de València i és el primer pas per atorgar-li a la coca seginosa carletina un paper diferenciat i d’origen dins de la gastronomia valenciana. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Carlet, Bernat Nogués, ha destacat la implicació dels forns i pastisseries del municipi que s’han sumat a la proposta: «amb esta primera fira hem implicat els forns de la ciutat per tal de reconéixer el seu esforç i treball perquè la singularitat de la coca no s’haja perdut i haja passat de generació en generació alhora que li donem un impuls a l’economia local». «Es tracta d’una fira modesta amb vocació de futur, perquè el que volem és que no sols els carletins coneguen el mos tou i saborós de la nostra coca sinó que es done a conèixer per tot arreu i afiance la seua singularitat».

D’altra banda, la Fira de la coca de segí forma part d’una sèrie d’activitats que, sota la marca #CarletVIU, pretén potenciar tot allò del que la ciutadania de Carlet puga sentir-se orgullosa. Tal com explica l’alcaldessa de Carlet, Maria Josep Ortega, «ens hem pres molt seriosament posar Carlet en el mapa, reforçar i afavorir tot allò que els carletins i carletines fan i donar-ho a conéixer al món i la coca de segí ha estat un emblema de la nostra gastronomia, igual que altres particularitats com la paella carletina, amb una forma de fer-la diferent i amb tants bons resultats. És hora de traure l’orgull carletí i mostrar que Carlet Viu».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here