Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
riberaexpress.es

Un projecte municipal busca establir rutes escolars segures en Algemesí

Algemesi camins escolarsEls treballs s’iniciaran en els col.legis Sant Josep de Calassanç  i Santa Ana

Rutes escolars segures. Eixe és l’objectiu del projecte que començarà a implantar-se en els voltants del col·legis Sant Josep de Calassanç i Santa Ana. Més enllà d’accions puntuals com posar una tanca o prohibir el pas dels vehicles en moments puntuals, es tracta d’un treball multidisciplinari que busca educar i conscienciar a tots els grups implicats en la seguretat de l’accés als centres educatius dels més menuts.

Per al regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, «continuem donant preferència al vianant, ara amb els més menuts. L’any passat ja iniciarem el tancament del carrer de Berca per a fer més fàcil i amable el trajecte als més menuts que van a l’institut Sant Vicent Ferrer i als Maristes. Per a Cervantes, Ribalta i Alberto Tortajada, tenim en marxa el projecte de la rotonda del camí de la Creueta, que implicarà també la millora de les voreres i l’accessibilitat. I ara iniciem l’estudi per als centres Sant Josep de Calassanç i Santa Ana».

El projecte de camins escolars que es posarà en funcionament busca mostrar la ciutat com un ambient educatiu per excel·lència que ajude a fomentar l’autonomia dels més menuts i fer-los partícips de la vida de la ciutat.

Per a qualsevol ajuda s’ha de buscar la complicitat de tota la comunitat educativa implicada. Per a la regidora d’Educació, l’alcaldessa Marta Trenzano, «ja no sols parlem d’actuacions urbanístiques que fan més segur els camí dels més menuts i menudes cap als col·legis. Parlem d’un projecte integral on s’implicarà a tota la comunitat educativa, mares i pares, agents de la Policia Local, departament d’Urbanisme i com no, la regidoria d’Educació. Cal recuperar el carrer per al vianant, la convivència i el fet de poder caminar de forma tranquil·la i segura».

Tot açò comporta una humanització de la ciutat i que siga inclusiva. Al llarg de la primera fase es faran enquestes de mobilitat a través dels col·legis, es buscaran les persones que s’implicaran en el projecte i s’analitzarà la mobilitat en el entorn escolar. L’anàlisi inicial donarà les dades per a les posteriors accions a determinar.

Deixa un comentari


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Acceder | Diseñado por GCL Creativa de Comunicación