Prop de 200 persones participen en la Nit d’Observació Astronòmica a l’Alcúdia

0
86

alcudia observ astronomicaLa nit del passat dissabte va ser una nit especial. Quasi 200 persones, moltes d’elles en família, es traslladaren al paratge del Corral de Rafel, a uns 5 km de l’Alcúdia, per participar en una nova nit d’observació astronòmica, ja que la primera es va celebrar a l’estiu de l’any passat.

L’activitat va començar amb un sopar a la fresca, als dos patis del Corral. La nit, serena malgrat les previsions, invitava a la contemplació del cel. Prèviament al sopar es va observar la Lluna pel telescopi abans que s’amagara en l’horitzó.

Per a Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, els ajuntaments han de donar major importància a apropar la ciència i la divulgació científica a les persones de qualsevols edat i formació. Va assegurar que l’Ajuntament de l’Alcúdia continuarà promocionant aquests actes.

En acabar el sopar Enric Marco, professor d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, va donar una xerrada amb el títol de “Els cometes, anunciadors de desgràcies o portadors de vida”, on va repassar l’evolució del pensament humà respecte als cometes, fins arribar a la missió que va fer aterrar la nau Rosseta al cometa 67P. Aquesta missió va confirmar que els cometes són portadors de vida.

La part més espectacular de la xerrada va ser la de la creació d’un cometa amb gel, terra i aigua, amb la seua cua i tot, que va ser celebrat pels assistents, especialment pels xiquets i xiquetes.

En finalitzar es va fer l’observació astronòmica amb 3 potents telescopis de l’Agrupació Astronòmica de la Safor, en la que tant Enric Marco com Marcel·lí Álvarez, mostraren diverses formacions, com el cúmul estelar de les Plèiades, Saturn o la nebulosa M52.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here