Cullera s’oposa a la taxa turística

0
76
Jordi Mayor durant l'assemblea
Jordi Mayor durant l’assemblea

Jordi Mayor considera que «al sector cal impulsar-lo i no posar-li la cameta»

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha manifestat públicament la seua oposició frontal a l’aplicació de la taxa turística, plantejada per Podemos en l’últim debat de Política General en les Corts i que ara centra part de l’actualitat autonòmica.

En el ple ordinari de setembre, celebrat el dimarts, Mayor va expressar, en qualitat d’alcalde i de secretari de Turisme del PSPV-PSOE, que tot i que encara no hi ha cap decisió sobre este tema per part del Consell la seua postura i la de la regidoria de Turisme és clarament contraria al cobrament del gravamen als turistes.

Per a açò, compta amb el suport majoritari del sector turístic del municipi que, a petició del mateix primer edil, ja li han manifestat per carta la seua postura contrària a la mateixa en considerar que tindria més inconvenients que avantatges.

Sense grans beneficis

La màxima autoritat local considera que la taxa «no reportaria grans beneficis a una localitat com la nostra en la qual, lamentablement, una gran part dels allotjaments turístics són encara lloguers en negre». «Probablement, a uns altres els interesse, però no és el nostre cas», argumenta.

A més, Jordi Mayor manté que una taxa turística «restaria competitivitat al sector» en un moment de creixement en el qual al seu judici «el que necessita el turisme és estímuls i no posar-li la cameta».

En un altre ordre de coses, l’alcalde socialista planteja els seus dubtes sobre qui acabaria beneficiant-se de la recaptació, ja que s’ha contemplat la possibilitat que els municipis es queden amb un 30 % i la resta vaja a les arques autonòmiques.

«Si ens fan com en altres ajudes, al final municipis de costa on no hi ha allotjaments reglats acabaran traient profit dels que sí els tenim i açò no és just perquè ens perjudicaria doblement», explica l’alcalde.

Mayor també qüestiona que vulga anomenar-se-li taxa i ho veu més com un impost. «Les taxes han de ser finalistes i la recaptació íntegra ha de destinar-se a una finalitat concreta. Ací ningú ens està dient quina és la finalitat, per la qual cosa açò acabaria sent un impost més», assenyala.

Finalment, el primer edil cullerenc considera que abans de plantejar este tipus de taxes s’ha de negociar en el marc dels acords de Govern i advertix «que ni en el Pacte del Botànic ni en cap altre acord es va plasmar».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here