CMPlastik presenta a Brussel.les el projecte que transforma la palla de l’arròs en mobiliari urbà

0
42
Tècnics de CMPlastik en El Pla
Tècnics de CMPlastik en El Pla

CMPlastik en el Pla 1

L’empresa de Carlet CMPlastik junt altres quatre socis va presentar ahir a Brusel.les el projecte de la planta destinada a transformar residus plàstics i la palla de l’arròs en mobiliari urbà, parcs infantils i rotondes, entre altres.

300.000 tones de palla en 2018

El pròxim mes d’octubre deuran presentar-lo, de forma presencial, davant un jurat que farà tot tipus de preguntes sobre la iniciativa formulada pels emprenedors de la comarca, i en la que el Consorci Ribera-Valldigna actua com a partner.

L’aprovació defiinitiva no es coneixerà fins el pròxim estiu, encara que CMPlastik no esperarà a rebre la important ajuda econòmica de la UE per a posar el projecte en marxa. Així ja està mirant parcel.les on instal.lar la planta; “ens agrada el Parc Empresarial d’Alzira”, assegura el seu gerent Carlos Martinez.

A instàncies d’esta empresa de Carlet la Generalitat i la Diputació de València busquen, a hores d’ara, instal.lacions on poder emmagatzemar la palla de l’arròs donat que estimen que en 2018 necessitaran “al voltant de 300.000 tones” per dur endavant la nova planta junt a tres altres projectes que ja tenen contractats a València, ú d’ells al Parc Natural de l’Albufera.

En 2018 absorbirà el 30% de la palla 

Esta quantitat és molt important donat que suposarà “el 30% “del milió de tones de palla de l’arròs, que está previst cremar-se de la collita d’enguany que comença a mitjans d’este mes, segons Martinez.

Tècnics de CMPlastick visitaren, recentment, el Parc Empresarial d’Alzira on prengueren bona nota d’una parcel.la que pertanyia, inicialment a Gesual. Mentre arriba la subvenció de Brusel.les,els emprenedors riberencs tenen previst adquirir, en el termini màxim d’un mes, uns 10.000 m2 que serà el 50% de la parcel.la definitiva que completaran quan els arribe l’ajuda de la Unió Europea, que financia el 75% del projecte que requrix una inversió de 2,5 milions d’euros.

70% residus plàstics i 30% de palla d’arròs

Els productes que fabricarà la futura planta barrejan el 70% de residus plàstics i el 30% de palla d’arròs estan relacionats amb el mobiliari urbà, palets, parcs infantils i rotondes entre d’altres. Martinez resalta que la palla de l’arròs “li dona rigidesa a les peces” i així esta fibra vegetal pot “sustituir també a la fibra de vidre utilitzada en piscines i barcos per exemple”.

Economia circular

Carlos Martinez que es mostra entusiasmat amb esta important iniciativa assegura que la planta d’Alzira es convertirà en “l’única planta europea d’economia circular”, al aprofitar directament els residus i convertir-los, tot seguit, en un producte útil.

La futura instal.lació pot resoldre, en pocs anys, la problemàtica mediambiental que suposa la crema de la palla de l’arròs a l’entorn de l’Albufera.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here