El nou mestre Marcos Castell revoluciona les muixerangues en les processons d’Algemesí

0
99
Marcos Castell
Marcos Castell

Muixeranga processó mati 16

Estrenarà una nova muixeranga l’alcoiana doble

Omplirem un carrer de torretes i farem varies muixerangues a la vegada

Durant 40 anys s’han fet les mateixes figures en els llocs de sempre

Els veïns i habitual assistents a les processons i danses en honor a la Mare de Déu de la Salut es voran sorpresos, enguany, quan s’adonen dels nombrosos canvis introduïts pel nou mestre de la Muixeranga, Marcos Castell; “anem a canviar-ho tot, després que durant més de 40 anys s’hagen fet les mateixes figures en els llocs de sempre”.

Els 500 membres de La Muixeranga ompliran un carrer de torretes, faran varies muixerangues a la vegada i alçaran una per primera vegada; “l’alcoiana doble de cinc altures amb un pis més que l’habitual” comenta Castell a Riberaexpress convençut que les modificacions introduïdes “agradaran a la gent”.

El nou mestre, que va debutar amb la Trobada de Muixerangues, serà la primera vegada que porte el gaiato en la Festa de la Mare de Déu de la Salut; “per a mi és el màxim poder actuar davant del teu poble”, comenta este jove muixeranguer que seguix la tradició de són pare des dels tres anys d’edat.

Mai s’ha perdut la festa

El nou Mestre afronta la festa amb altre motiu de satisfacció en fer muixeranguera la seua primera filla Abril, que va nàixer fa tan sols un mes. Al temps que es mostra orgullós de no haver-se perdut, “mai”, la festa per excelència dels algemesinencs, tot i que enguany ho farà amb el repte i la gran responsabilitat de ser el successor de Tomás Pla, Joan Beltran i Juan Donat.

Així que les 200 muixerangues que Marcos Castell pensa dirigir en 24 hores tindran el seu segell, el del jove emprenedor i innovador mestre que està disposat a “fer coses diferents”, a “canviar el que s’ha fet tota la vida”.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here