Expectació a Carlet davant la mostra de mantons de Manila d’Álvaro Moliner

0
786

Carlet mantons manila mostraCarlet mantons manila mostra 1Els mantons de Manila que han sigut i són una de les senyals d’identitat de les festes de Carlet foren ahir també protagonistes. La Casa de la Cultura acull durant dos dies una exposició de mantons de Manila antics de la firma Alvaro Moliner. Una exposició que va despertar una gran expectació i va omplir la Casa de la Cultura de gom a gom. L’acte que va comptar amb la presència d’Alvaro Moliner també va estar presidit pel Director general de comerç, Natxo Costa i l’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Ortega. A l’acte també es va presentar el llibre Vestirse con un cuadro i es va sortejar entre els assistents un mantó de Manila, que a cedir la prestigiosa firma d’indumentària valenciana. D’altra banda, també va ser l’oportunitat perquè algunes carletines lluïren el seu mantó.

La mostra presentada ahir per Alvaro Moliner reunix mantons antics de gran vàlua que oferixen gran varietat de colors, dibuixos i grandàries i sobretot brodats. Estes peces úniques estaran exposades al llarg de la jornada de hui a la Casa de la Cultura. Amb esta exposició, l’Ajuntament de Carlet aposta una vegada més per donar-li relleu a esta peça d’indumentària tan característica de la localitat i que la convertix en una de les ciutats on s’atresoren més mantons de Manila.

De fet un dels actes més multitudinaris de les festes carletines és la revetla del mantó de Manila que tindrà lloc el pròxim divendres 8 de setembre i que reunix prop de 800 parelles abillades amb el mantó i que convertix la plaça Major en una gran exposició de  mantos que passen de mares a filles durant generacions i que tenen gran valor econòmic i sentimental.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here