Alzira comença pel camí l’Arena les tasques de prevenció davant les tempestes de la tardor

0
316
Fernando Pascual a les rodalies del Camí l'Arena
Fernando Pascual a les rodalies del Camí l’Arena

IMG_5179 IMG_5184 IMG_5190 IMG_5192

L’Ajuntament d’Alzira ha encetat hui una bateria d’actuacions preventives que es fan habitualment per estes dades independentment de la situació climatològica. En el cas d’enguany coincidix amb la possibilitat de fortes precipitacions per a demà dimecres en afectar la gota freda a la comarca de la Ribera del Xúquer encara que de forma «debilitada».

Funcionament comportes i grup electrògen

Així entre les més importants destaquen; les proves de funcionament de les comportes i del grup electrògen del pont de Xàtiva, la neteja de le sèquies del Camí l’Arena i dels albellons del carrer Gandia, actuacions totes elles destinades a evitar que s’inunde el barri de les Basses en el cas ques es produiren pluges intenses sobre la ciutat.

Neteja d’albellons

Dins del mateix protocol acordat entre l’Ajuntament i l’empresa Aguas de Valencia per a la prevenció d’inundacions es troba, també, el manteniment de tots els albellons de la ciutat, amb un mínim de dos netejes al llarg de l’any.

Un conveni que presenta tot un seguit d’actuacions correctives a realitzar davant avisos de pluges intenses que passen per avisar a la població i per obrir els albellons de determinats carrers entre altres.

Vigilància de barrancs i col.lectors

Durant la caiguda d’una pluja torrencial en el nucli urbà, el protocol contempla  la vigilància del barranc de la Casella, donat que si arribara a la cota de 3,5 metres s’han de tancar les comportes per evitar la inundació del barri de les Basses. També el nivell del pou de registre del parc de les Muralles i del desaigüe al riu Xúquer pel pont de Ferro. En este últim cas perquè l’entrada en càrrega d’este col.lector im0plicaria l’entrada d’aigua als aparcaments de la zona de l’avinguda Luis Suñer.

A més s’ha de vigilar el col.lector situat baix de la rotonda de les Menines per poder avisar de l’existència de possible inundació en esta zona de l’Avinguda Sants Patrons i les seues rodalies. La vigilància s’exten també als nivells d’aigua al col.lector del carrer Sueca, que afecta al carrer Dr Ferran i colindants i especialment als de l’Avinguda Adrián Campos que per ser l’eixida principal de les aigües d’Alzira «ens indica la gravetat de la situació», segons indica el protocol.

No menys important és el nivell del col.lector del carrer Salvador Perlés, en indicar la situació de tots els col.lectors del barri de Les Basses. I per últim cal tindre en compte les reixes de desbast del camí l’Arena on s’ha d’eliminar constantment la brutícia per tal que no es quede obstruïda l’evacuació de les aigües, així com la neteja dels albellons que vagen embossant-se.

Equip de guàrdia tot l’any

Cal mencionar que Aguas de Valencia disposa d’un equip de guàrdia les 24 hores dels 365 dies de l’any, composat per un tècnic, dos operaris i un camió cuba de neteja.

Una de les primeres actuacions ha estat la neteja de les sèquies en el Camí l’Arena donat que absorbixen l’aigua procedent de la muntanya evitant que arribe primer a la carretera de Gandiai posteriorment al barride Les Basses.

L’obra que es va fer al principi d’esta legislatura «evita que s’inunden les Basses mentre no caiguen més de 190 l/m2» advertix el regidor de Gestió Urbanística Fernando Pascual que ha estat supervisant l’inici de les actuacions preventives. L’aigua que arreplega esta senzilla intervenció es desviada al barranc per una sèquia que está essent hui netejada en acumular-se en el seu fons varios centímetres d’arena al llarg de l’any.

Pascual assegura a Riberaexpress que en les previsions meteorològiques de l’AEMET «no apareixen pluges significatives sobre Alzira durant les dos pròximes setmanes».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here