Carlet començarà el nou curs escolar amb un pla de prevenció en els casos d’absentisme

0
478

Carlet Absentisme EscolEl pla crea una comissió que vetlara perquè es resolguen els casos d’absentisme

Carlet posarà en marxa a partir del pròxim curs el nou pla de prevenció i intervenció en matèria d’absentisme escolar», un pla realitzat a través de les regidories d’educació i serveis socials que pretén posar els mitjans per solucionar els problemes actuals. Este pla naix a proposta de les treballadores socials i de diversos sectors de la comunitat educativa amb l’objectiu de solucionar els casos més greus que amb l’anterior protocol d’absentisme escolar es quedaven sense resoldre, o esgotats tots els recursos, havien de ser derivats a la Fiscalia de menors.

Amb esta finalitat, la regidora d’Educació ha buscat la complicitat de tots i cadascun dels diversos sectors socials relacionats amb l’alumnat que presenta estes característiques, a fi de dinamitzar la participació activa i coordinada dels diferents membres de cada sector i redactar el pla. En el document es recullen les opinions i aportacions que al llarg de dos cursos escolars i després de diverses reunions han anat presentant els diferents agents socials: els directors dels centres públics del municipi, la policia local, les treballadores socials del departament de Serveis Socials i la seua regidora, les psicopedagogues escolars, la treballadora social del Centre de Salut i l’inspector d’Educació, tot basant-se en l’experiència personal de cada un d’estos professionals.

 

ITINERARI COMÚ

Per tal de fer un seguiment dels casos s’absentisme s’ha creat un itinerari comú per a tots els centres educatius i per a tot el professorat en el qual queden molt definides les actuacions dels diferents agents, així com el moment concret en què haurà d’intervindre cada un segons la incidència i/o reincidència de cada alumne/a o de cada família. A més a més, per tal de garantir el seguiment dels processos més greus, el document proposa la creació d’una comissió d’absentisme escolar que estarà composta per la regidora d’Educació, la regidora de Serveis Socials, el cap de la Policia Local, representants dels centres educatius, del Gabinet Psicopedagògic municipal, els inspectors de primària i secundària, el treballador social del Centre de salut i el treballador social de carrer de l’Ajuntament de Carlet.

El document ha estat aprovat per unanimitat pel Consell Escolar Municipal i posteriorment per la totalitat dels components de la Corporació Municipal en l’últim ple ordinari del mes de juliol i començarà a tindre efecte a partir del pròxim curs 2017-18.

Cal recordar que el dret a l’educació dels xiquets i xiquetes comporta en sí mateix l’obligatorietat per part de les famílies de fer efectiva l’assistència a l’escola dels seus menors, des dels 6 fins als 16 anys. La falta d’assistència a les classes provoca en els i les alumnes desigualtats acadèmiques que en el futur deriven en greus desigualtats econòmiques, culturals i socials. Segons la regidora d’educació Nela Aznar «És responsabilitat legal i moral de l’administració local vetlar pel compliment dels drets dels menors i intentar acabar amb les desigualtats que són causa i conseqüència de la pertinença a famílies amb greus desigualtats i amb alt risc d’exclusió social».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here