Un conveni entre CMPlastik i València permet recollir els residus plàstics de l’entoldada en camps de xufa

0
309
Residus plàstics
Residus plàstics

L’empresa de Carlet CMPlastik Recycling ha signat un conveni amb l’Ajuntament de València que permetrà ficar en marxa un servici extraordinari de recollida de residus plàstics procedents de l’entoldada que anualment es fa als cam ps de xufa per a preparar la sembra d’este tubèrcul.

Els agricultors de l’Horta, especialment els del terme d’Alboraia, utilitzen gran quantitats de plàstics per fer l’entoldada que servix per eliminar patògens i llavors competidors de la xufa durant els mesos que preparen la terra per a la plantació del producte del que s’extrau l’orxata.

Cas de tindr èxit esta iniciativa, el consistori valencià té previst ampliar, en el futur, la recollida a altres cultius com verdures, tomaques etc. que requerixen grans quantitats de plàstics per als hivernacles, túnels de cultius i d’altres.

La firma riberenca CMPlastik utilitza estos residus junt els de la palla de l’arròs per a fabricar mobiliari urbà i elements protectors dels viaris com illetes, rotondes a més de carrils bici, als mateix temps que «es plantegen alternatives reals a la crema».

El conveni amb el grup empresarial de Carlet permet que este servici extraordinari no tinga cap cost econòmic ni a l’Ajuntament de València n i tampoc als agricultors adherits a esta interesant iniciativa que servix per «avaluar les possibilitats d’una economia circular».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here