Elena Cebrián confirma la crema de la palla de l’arròs «mentre no hi haja un ús alternatiu

0
154
La consellera amb l'alcalde ahir a Alzira
La consellera amb l’alcalde ahir a Alzira

La consellera d’Agricultura i Medi Ambient Elena Cebrián confirmà ahir a Alzira que continuarà cremant-se enguany la palla de l’arròs «mentre no hi hau un ús alternatiu». Tot i aixó Cebrián ha comentat que hi hauran «limitacions» respecte als dies de les cremes, «tindrem en compte el vent i la temperatura que faça».

La responsable autonòmica de Medi Ambient aposta per evitar en el futur les cremes de la palla però comprometent-se a buscar alternatives.

Empresa demanda un milió de tones de palla

Unes alternatives que ja té l’empresa de Carlet CMPlastik Recycling que fabrica uns 25o productes, sobre tot mobiliari urbà amb un 30% de palla d’arròs i un 70% de residus plàstics.

El seu gerent, Carlos Martinez, en declaracions a Riberaexpress lamenta que «els agricultors cremen la palla de l’arròs en lloc d’emmagatzemar-la». Martinez ha assegurat que en la fàbrica que projecta construir al Par Empresarial d’Alzira «podriem utilitzar un milió de tones de palla». A ho res d’ara la seua firma ubicada actualment a Carlet ja conta amb «la tecnologia adient», però confia en obtindre importants subvencions europees, concretament del projecte Life.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here