La Pobla Llarga aprova una moció a favor dels presos polítics saharauis

0
89

Pobla Llarga saharauisEl regidor de Bloc-Compromís La Pobla Llarga, Daniel Carbonell Barberà, ha presentat la moció a favor dels presos polítics saharauis de Gdeim Izik, on també es demana l’ alliberament de tots els presos. Aquesta moció ha sigut aprovada amb els vots d’ Esquerra Unida La Pobla Llarga, Ciutadans La Pobla Llarga, Partit Socialista La Pobla Llarga, del propi Bloc-Compromís i l’ abstenció del Partit Popular La Pobla Llarga.

La Pobla Llarga passa a ser el primer poble de la Ribera Alta en recolzar la llibertat dels presos polítics saharauis després de ser condemnats recentment a dures sentències de presó, sols pel fet de demanar la libertat per al poble del Sàhara Occidental. No és la primera vegada que el regidor de Bloc-Compromís la Pobla Llarga mostra la seua solidaritat amb aquest poble, des de que va ser elegit ha portat a La Pobla Llarga diverses iniciatives a favor del poble saharaui i la seua lluita, entre elles el reconeixement a la República Saharaui, penjada de la bandera saharaui a l’ ajuntament així com jornades sobre el dia de la proclamació de la R.A.S.D, juntament amb els Joves Almogàvers i Joves-PV.

Carbonell, ha presentat també una moció a favor de la lluita del poble del Rif i la seua legítima lluita pels drets més bàsics (sanitat, educació i treball), així com l’ alliberament dels presos polítics rifenys del moviment Hirak que també estan a les presons marroquines per demanar aquestes reivindicacions tan justes. Aquesta moció ha sigut aprovada per tots els partits del consistori de la Pobla Llarga excepte el PP, que s’ abstés.

Segons el regidor de Compromís “la victoria és incompleta fins que no s’ alliberen a tots els presos saharauis. Desde el nostre col.lectiu no sols lluitem pel poble valencià sinó que també per la resta del món, fem internacionalisme i exigim la llibertat per als pobles i el seu dret a decidir, a elegir el seu camí per a ser lliures”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here