L’Hospital d’Alzira coordinarà el dispositiu sanitari del Festival Medusa de Cullera

0
225

Hospital Medusa

  • L’Hospital oferirà assistència mèdica en el mateix esdeveniment durant 24 hores i coordinarà tots els recursos sanitaris en col·laboració amb l’Ajuntament i els propis organitzadors.

 

  • El Departament obrirà el Consultori de les Palmeres de Sueca a partir l’1 d’agost

Alzira (27.07.17).- El Departament de Salut de La Ribera coordinarà el dispositiu sanitari del proper Festival Medusa Sunbeach, que tindrà lloc a Cullera del 9 al 15 d’agost i que preveu reunir més de 50.000 persones al dia. Per este motiu, s’han reunit hui, a l’Hospital, el gerent Javier Palau, el regidor de Sanitat de Cullera, Pere Manuel i els organitzadors de l’esdeveniment.

A la reunió, s’ha concretat el protocol de coordinació entre l’Hospital, protecció civil local, les forces de seguretat i l’organització del festival per garantir una bona assistència sanitària. Així, l’Hospital desplaçarà un equip mèdic al mateix recinte durant tots els dies, 24 hores, que serà l’encarregat de coordinar tots els efectius i recursos.

 

En este sentit, Javier Palau ha indicat que «la celebració d’un festival d’esta envergadura comporta un increment considerable del nombre d’atencions sanitàries per temes com cops, indisposicions, comes etílics, accidents, etc. que requereixen un esforç de coordinació i optimització de tots els recursos sanitaris i locals».

«D’esta manera», ha afegit Palau, «el coordinador mèdic pot prestar assistència sanitària en el mateix hospital de campanya del recinte o, si es requereix, derivar pacients al Centre de Salut de Cullera o l’Hospital d’Alzira i aconseguir així una major agilitat i evitar aglomeracions al centre de Salut».

Així mateix, el coordinador mèdic estarà en contacte permanent amb els organitzadors de l’esdeveniment, amb protecció civil local, amb les forces de seguretat i amb els responsables del Centre de Salut i de l’Hospital per avaluar al moment l’assistència.

Com ha indicat Palau, «este mateix protocol ja el vam posar en marxa l’any passat en el Medusa amb uns molt bons resultats pel que fa a l’assistència sanitària i donant resposta a un esdeveniment d’esta envergadura».

El Departament obre el Consultori de les Palmeres D’altra banda, el Departament de Salut de La Ribera s’obrirà a partir del proper dimarts, 1 d’agost, el Consultori de Les Palmeres a fi de reforçar l’assistència sanitària a la zona bàsica de Sueca davant l’augment significatiu de la demanda que es ha registrat els últims dies de juliol i previsiblement a l’agost. Pel director mèdic assistencial del Departament, Dr. Vicente Palop: «Tal com hem explicat fins ara, el Pla Assistencial d’Estiu no és un pla tancat, i s’adapta en funció de la demanda registrada». D’esta manera, el consultori de Les Palmeres prestarà assistència els dimarts i dijous en horari de 12 a 15 hores, ampliant l’atenció a la zona bàsica. Fora d’este horari, es prestarà assistència al Centre Sanitari Integrat de Sueca, amb horari de 24 hores i situat a escassos minuts de tots els punts de platja. A més la zona bàsica de Sueca compta amb el consultori auxiliar de Mareny de Barraquetes. «Tenim informació contínua de l’activitat diària registrada en els centres de salut del Departament, amb una anàlisi exhaustiva de l’activitat en les localitats turístiques, i això ens permet adequar els recursos a la demanda gràcies al nostre model de gestió flexible» ha afegit el Dr. Palop.

 

2,5 milions d’euros invertits en el Pla Assistencial d’Estiu Ribera Salud ha invertit un total de 2,5 milions d’euros en el Pla Assistencial d’Estiu de La Ribera, que segueix criteris similars als de la Conselleria de Sanitat, pel que fa a mantenir l’atenció en els consultoris en horaris de matí i prestar assistència 24 hores en centres amb major disponibilitat de recursos. En este sentit, la majoria de consultoris de platja públics de gestió directa de la Conselleria de Sanitat tanca en horari de vesprada. El Pla Assistencial d’Estiu de La Ribera es basa en les següents línies generals: – Manteniment de l’atenció ordinària en els consultoris en horari de matins. – Optimització de l’atenció en els consultoris més propers a la costa, tenint en compte la distància entre tots els centres. – Reforç amb personal mèdic i d’infermeria dels dos Centres de Salut Integrats de Sueca i Cullera (CSI), amb assistència 24 hores, i amb major disponibilitat de recursos diagnòstics i terapèutics i molt a prop de tots els punts de platja. – Avaluació continuada de l’assistència i necessitats per adequar l’oferta a la demanda real. – Desenvolupament del Pla Especial per a assistència sanitària al Medusa Sunbeach Festival (10-12 d’agost) a Cullera, engegat l’any passat amb excel·lents resultats. – Pel que fa a l’Hospital de La Ribera, durant els mesos d’estiu s’oferirà la mateixa cartera de serveis i especialitats que durant la resta de l’any.

COBERTURA ESTIU 2017

(1 DE JULIO AL 30 DE SEPTIEMBRE)

 

Zona Bàsica Centre de referència

ASISSTÈNCIA 24 HORES

Poblacions d’influència
ZB 01 Centre de Salut (CS) Alberic Alberic, Tous, Masalavés, Benimuslem, Gavarda
ZB 02-03 Centre Sanitari Integrado (CSI) Alzira Alzira, Corbera, Llauri, La Barraca
ZB 04 CS L’Alcúdia L’Alcúdia, Guadassuar
ZB 05 CS Algemesi Algemesi, Albalat
ZB 06 CS Alginet Alginet
ZB 07 CSI Benifaió Benifaió, Almussafes, Sollana
ZB 08 CS Carcaixent Carcaixent
ZB 09 CSI Carlet Carlet, Benimodo, Alfarp, Llombai, Catadau
ZB 10 CSI Cullera Cullera i Favara
ZB 11 CSI Sueca Sueca, El Perelló, Fortaleny, Benicull, Riola Polinyà, Mareny de Barraquetes i Palmeretes

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here