Diego Gómez: “El nou Pérez Galdós marca un abans i un després en l’urbanisme d’Alzira”

0
217
L'equip de govern hui en Pérez Galdós
L’equip de govern hui en Pérez Galdós

IMG_3456 IMG_3463 IMG_3471Perez Galdos inauguració veïna olaya

IMG_3502Perez Galdos tecnics i autoritatsIMG_3488

L'autobús municipal ha estrenat el nou vial
L’autobús municipal ha estrenat el nou vial

L’autobús municipal ha sigut el primer vehicle en circular pel nou carrer Benito Pérez Galdós que tans sols 57 dies després d’iniciades les polèmiques obres ha acallat la majoria de les crítiques al projecte vertides generalment pels comerciants de la zona.

Tan és així que l’equip de govern ha rebut ja peticions d’altres zones com el pac Pere Crespí per contar amb carrers de semblant disseny al del cèntric i important vial que hui ha sigut el protagonista urbanístic de la ciutat

Altra opinió és la dels vianants que de manera quasi generalitzada han elogiat un cómode i segur carrer que convida a caminar i a mirar els nombrosos i atractius escaparates.

Moderna i saludable

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez té molt clar que Pérez Galdós “marcarà un abans i un després d’una ciutat moderna, més tranquila i saludable, d’una important ciutat que vol ser del segle XXI”.

Recuperar pèrdues

Gómez ha resaltat la “valentia” de l’equip de govern arran la gran pressió que va rebre tant des de l’Associació Empresarial com dels comerciants del carrer implicat”, tot i que ha demanat “disculpes” als botiguers i veïns per les molèsties i possibles pèrdues causades, però ha estat contundent a l’hora d’indicar que la nova via “millora la qualitat de vida de tots els alzirenys” i confia en que el comerç afectat puga “recuperar les pèrdues durant els pròxims mesos i la ciutadania “valore este projecte urbanístic”.

La primera autoritat local també s’ha referit a la “idoneitat” dels arbres plantats -freixos en flor- que sols careixen de fulla durant els dos mesos de l’hivern”. Així com a que el mobiliari i les jardineres son movibles per afavorir la circulació dels passos de la Setmana Santa i dels passacarrers fallers.

Paciència i conceptes mediambientals

Per la seua el responsable de Gestió Urbanística Fernando Pascual ha “agraït la paciència” dels titulars dels establiments, després de recordar la necessitat imperiosa que hi havia per renovar les antigues xarxes del clavegueram i d e l’aigua potable.

Mentre el regidor de Medi Ambient Pep Carreres s’ha mostrat satisfet perquè esta iniciativa urbanística haja “inclòs els conceptes mediambientals, una novetat que beneficia a les persones i a la seua mobilitat”, en considerar la contaminació que generen els 30.700 vehicles censats a la capital de la comarca.

A setembre el consistori té previst renovar l’enllumenat del carrer i instal.lar senyals indicatòries de la ubicació dels parkings del centre de la ciutat.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here