La Conselleria dota de 3 auxiliars administratius a centres d’Infantil i Primària de la Ribera

0
34
  • Aula del Evaristo Calataiud
    Aula del Evaristo Calataiud

    Els auxiliars realitzaran el seu treball en escoles de Carlet, Turís i Montserrat

  • La Conselleria ha dotat de 69 auxiliars les escoles, que desenvoluparan la seua labor en 62 centres d’Alacant, 58 de València i 16 de Castelló
  • S’atén una reivindicació històrica dels centres educatius més grans del territori valencià

 

 

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha dotat amb 3 auxiliars administratius 4 centres d’Educació Infantil i Primària de la comarca de la Ribera, d’aquesta manera s’incorpora per primera vegada personal administratiu en els centres públics d’Infantil i Primària.  Amb aquesta mesura, la Conselleria atén una reivindicació històrica dels centres educatius més grans del territori valencià, que permetrà que els docents tinguen menys tasca administrativa i més temps per a dedicar-se de ple als projectes pedagògics.

 

En concret, els centres que rebran auxiliar administratiu són: el CEIP Sant Bernat i el CEIP Juan Vicente Mora, ambdós de la localitat de Carlet; el CEIP Evaristo Calataiud de Montserrat, i el CEIP Joaquín Muñoz de Turís.

 

La Conselleria ha destinat un total de 69 auxiliars administratius per a 136 centres d’Educació Infantil i Primària del territori valencià. Els auxiliars s’han assignat per a les escoles que compten amb almenys tres grups d’alumnes per curs, on realitzaran tasques administratives tres dies a la setmana. Al mateix temps els altres dos dies, segons les necessitats, donaran suport en una escola de la mateixa localitat que tinga un alt índex d’alumnat.

 

El conseller Marzà ha volgut destacar que “aquest és un altre exemple d’optimització de recursos i d’eficàcia en la gestió, perquè amb els mateixos pressupostos que anys anteriors, nosaltres intentem fer realitat, en la mesura del possible, allò que de cap  manera sembla que es podia fer abans. Esperem que des del govern de l’Estat se’ns tracte com cal i puguem tindre un finançament que permeta, per exemple, dotar de personal administratiu de forma generalitzada els centres educatius valencians”.

 

Del total d’auxiliars, 8 s’integraran en 16 col·legis de les comarques de Castelló, 32 realitzaran la seua gestió en 62 centres d’Alacant i altres 29 auxiliars ho faran en 58 col·legis de València.

 

Aquests administratius realitzaran funcions de gestió burocràtica durant tres dies a la setmana en centres que almenys tinguen tres grups d’alumnes per curs, i els altres dos dies, segons les necessitats, donaran suport en una escola de la mateixa localitat o pròxima que tinga almenys dues línies.

 

En concret, els auxiliars administratius duran a terme tasques referides a la tramitació de procediments com ara la matriculació de l’alumnat, tramitació de beques, menjador escolar, o ajudes per a llibres, així com la gestió dels bancs de llibres, tot això treball administratiu que fins al moment era assumit per l’equip directiu dels centres.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here