Alzira pretèn involucrar a la comarca en la lluita contra la invasora canya del riu Xúquer

0
276
Un jornaler este matí al passeig de l'estació
Un jornaler este matí al passeig de l’estació

IMG_0863

canya a la canya garbó alt

canya a la canya xuquer i canyes

La regidoria de Medi Ambient ha représ la seua particular lluita contra els canyars del driu Xúquer i per això ha destinat una brigada dels 64 treballadors contractats per l’Ajuntament per a la neteja de muntanyes, rius i barrancs del terme municipal durant els mesos de juliol i agost.

Set jornalers han iniciat este matí la creuada contra la canya tallant les que envaixen el passeig que unix el pont de Ferro amb l’estació de ferrocarril.

«Pretenem sutituir poc a poc la canya per bosc de ribera» segons el responsable de l’àrea Pep Carreres encara que és conscient «que resulta molt costosa de llevar en ser la canya una espècie vegetal molt invaisva».

Carreres pretén continuar amb el Canya a la canya amb recursos propis però també «foranis» i així ha contactat ja amb amb la Diputació de València i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. A més ha aconseguit involucar a la Mancomunitat de la Ribera Alta, «perquè una política comarcal contra la canya resultarà més efectiva» segons ha explicat a Riberaexpress, amb la finalitat de «impulsar els bosc de ribera a la vorera del Xúquer».

El bosc de ribera aconseguirà «baixar la temperatura del riu per afavorir espècies de peixos depredadors dels mosquits». El segon objectiu és el de «possibilitar» una major presència dels veïns en les activitats dirigides a «gaudir i protegir el riu».

El regidor de Medi Ambient s’ha proposat «juntar sinègies i implicar a municipis de la comarca i als màxims habitants possibles en este tipus de polítiques».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here